Sahte müfettişler yakayı ele verdi

Güncelleme Tarihi:

Sahte müfettişler yakayı ele verdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2020 09:35

Ankara’da kendilerini Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) görevlisi olarak tanıtıp iş yerlerine giren iki kişi, çok sayıda işletme sahibini dolandırdı. Dolandırıcılar, Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne bağlı ekiplerce yapılan çalışmalar sonucu yakalandı.

Haberin Devamı

Başkent’te, kendilerini Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) görevlisi olarak tanıtıp iş yerlerine giren iki kişinin, çok sayıda işletme sahibini dolandırdığı belirlendi. Dolandırıcıları yakalamak için Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne bağlı ekiplerce çalışma başlatıldı. Polis ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda, çetenin kendilerini Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettişi olarak tanıttığı, ‘belgeleriniz eksik’ diyerek esnaftan rüşvet alır gibi para aldığı ve birçok meslek grubuna ait iş yerine girdikleri belirlendi. İstanbul’dan geldikleri belirlenen şüphelilerin gittikleri işletmelere resmi kurumdan geldikleri izlenimi vermek amacıyla araba kiraladıkları tespit edildi. Öte yandan zanlıların kiraladıkları arabanın 34 plakalı olması esnafın dikkatini çekerken, bu durumun polislere esnaf tarafından bildirildiği öğrenildi.

Sahte müfettişler yakayı ele verdi


AŞTİ’DE BULUNDULAR

Haberin Devamı

Durumu haber alan Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne bağlı ekipler çalışmalara başlayarak şüphelileri tespit etti. Ankara’dan ayrılmak üzere AŞTİ’ye giden A.A. ve K.Ç., yapılan çalışma sonucunda yakalandı. Şüphelilerin üst aramalarından şahısların sahte isimlerine ait sahte kurum kimlikleri ele geçirilirken, eşyalarında yapılan aramada da ceza tutanakları bulundu. Emniyetteki işlemleri tamamlanan A.A. ve K.Ç. adliyeye sevk edilirken, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!