Sahnelerde ünlü geçidi

Güncelleme Tarihi:

Sahnelerde ünlü geçidi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2015 14:11

Ebru Cündübeyoğlu’ndan Sezin Akbaşoğulları’na, Cemal Hünal’dan Sumru Yavrcuk’a kadar tiyatro ve sinema dünyasının tanınmış isimleri, Aralık ayında Ankaralılarla buluşuyor.

Haberin Devamı

Erdal Beşikçioğlu’nun bu sezon yönettiği yeni oyunu An-Bilink, bugün Tatbikat Sahnesi’nde tiyatroseverleri bekliyor. Sezin Akbaşoğulları ve Ahmet Rıfat Şungar’ın sahneye koyduğu oyunda yalnız hayatların buluştuğu sıra dışı bir aşk hikayesi anlatılıyor. Ankaralı tiyatroseverleri 21 Aralık’a kadar bekleyen program ise şu şekilde:
Neil Simon’ın Pulitzer Ödüllü oyunundan Nedim Saban’ın Türkçeleştirerek sahneye uyarladığı “Müziksiz Evin Konukları”, 17 Aralık’ta Ankara Şinasi Sahnesi’nde sahneleniyor. Oyunda Ebru Cündübeyoğlu da uzun bir aradan sonra tiyatroseverlerle buluşacak. Yıllar sonra tiyatroya dönen Cündübeyoğlu, oyunda cinsel enerjisi yüksek olan ama çocuk ruhuna hapsolmuş karakter ‘Bella’ rolünde seyircinin karşısına çıkıyor. Neil Simon’un yazıp, Nedim Saban’ın Türkçeye kazandırdığı ve yönettiği Pulitzer ödüllü oyun, sevgisiz bir ortamda yaşam mücadelesi veren ana kızın hayatlarına giren çocuklar sayesinde aşkı, neşeyi mutluluğu tekrar keşfetmelerini, müziğin tadını çıkarmaya başlamalarını anlatıyor. Oyunda ayrıca Suna Keskin, Bülent Seyran, Ebru Karanfilci, Alper Sinan Kılınç ve Selim Tezin de rol alıyor.

Haberin Devamı

‘ISSIZ ADAM’LA 2’Sİ 1 ARADA

Ahmet Kazanbal’ın yönettiği tek perdelik romantik komedi “2’si 1 Arada”, 19 Aralık’ta Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde sahneleniyor. Cemal Hünal, Neslihan Yeldan, Ruhi Sarı, Duygu Şen’in oynadığı oyunu Ahmet Kazanbal uyarlayıp yönetiyor. Oyun, kaosa dönen bir evin içinde geçiyor. Dominant bir kadın olan Oya, kocasına sürpriz yapmak için seyahatten eve erken gelir. Evde kocası Tuna da Oya’yı terk etmek üzere hazırlanmaktadır. Bu kötü sürprizle karşılaşan Oya, çılgına döner ve durumu bambaşka bir boyuta taşır. Oyunun bundan sonrası eve Tuna’nın sevgilisinin gelmesi üstüne bir de eve hırsızın girmesiyle daha da karmakarışık bir hal alır.

VARLIER’LE FOSFORLU CEVRİYE

Tiyatrokare’nin müzikal oyunu “Fosforlu”, 19 Aralık’ta Şinasi Sahnesi’nde izleyici ile buluşacak. Suat Derviş’in ‘Fosforlu Cevriye’ romanından Tuncer Cücenoğlu tarafından uyarlanan müzikalde ‘Fosforlu Cevriye’ rolünü Ankaralı sanatçı Ayça Varlıer oynuyor. Oyunda eski İstanbul’un Galata semtinde yaşanan buruk bir aşk öyküsü anlatılırken “Leyla’nın Evi” ile çok sayıda tiyatro ödülü kazanan Varlıer, 14 farklı parçadan oluşan eserde, oyunculuğunun yanı sıra, ustalıkla yorumladığı şarkılarıyla da dikkat çekiyor.
Sumru Yavrucuk’un ses getiren tek kişilik komedi oyunu “Shirley” ise 21 Aralık’ta ODTÜ KKM’de Ankaralı izleyicilerini bekliyor olacak. Komik ve eğlenceli bir kendini keşfediş hikayesi olan ‘Shirley’, başarılı oyuncu Sumru Yavrucuk’un yorumuyla izleyicileri bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!