Sahneden alkışlarla toprağa

Güncelleme Tarihi:

Sahneden alkışlarla toprağa
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2007 00:00

Geçirdiği rahatsızlık sonucu önceki gün vefat eden Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü bale sanatçısı ve repetitör (çalıştırıcı) Şadan Aydemir, dün toprağa verildi.

Aydemir için Opera Sahnesi’nde bir tören düzenlendi. Törende saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Meriç Sümen, sanat yaşamları boyunca birçok şeyi paylaştıkları Aydemir için söylenecek çok şey olduğunu belirterek, sanatçının kaybından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Eski Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Remzi Buharalı da sanat yaşamındaki saygınlığını daha konservatuvar yıllarında kazanan Aydemir’in meslek hayatı boyunca sanata katkılarıyla adından söz ettirip, genç sanatçılara öğretileriyle yol gösterdiğini söyledi. anatçı, sahneden alkışlarla uğurlandı. Şadan Aydemir, Kocatepe Camii’nde öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

ŞADAN AYDEMİR KİMDİR?

1947 yılında doğan sanatçı, 1955 yılında girdiği Ankara Konservatuvarı Bale Bölümünden mezun olarak 1965 yılında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğünde çalışmaya başladı. 1987 yılında Ankara Devlet Konservatuvarında İrina İliçov’un yanında karakter dansları eğitimi alan sanatçı, 1990 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Koreoloji Bölümünü birincilikle bitirerek İhsan Doğramacı Üstün Başarı Ödülü’nü kazandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!