Sahiplenmede rakamlar düşük kaldı

Güncelleme Tarihi:

Sahiplenmede rakamlar düşük kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2023 12:42

Ankara’da belediyelerin ‘satın alma sahiplen’ çağrısıyla yürüttüğü sahiplendirme çalışmaları maalesef 2022’de karşılık bulmadı. ABB, Çankaya, Keçiören, Yenimahalle, Etimesgut, Altındağ ve Sincan belediyelerinin barınaklarından bir yılda sahiplenilen hayvan sayısı toplamda bin 142’de kaldı. Belediye yetkilileri, sayının daha önceki yıllara göre düşüşte olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Başkentte sahipsiz sokak hayvanları sorunu gün geçtikçe büyürken belediyelerden sahiplenilen hayvan sayıları da 2022’de düşük kaldı. Başkentliler, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ve altı merkez ilçe belediyesinin barınaklarından geçen sene bin 142 hayvan sahiplendi. Belediye yetkilileri, sahiplenme sayısının daha önceki yıllara göre düşüşte olduğunu belirtti. Sahipleri tarafından terk edilen, sokakta yaşayamayacak durumda olan bin 336 hayvan da belediyeler tarafından hayvanların bakım ve rehabilitasyonlarının yapıldığı barınaklarda koruma altına alındı. Belediyeler ayrıca masrafları yüzünden sahipleri tarafından kayıt altına alınmayıp terk edilen ‘yasaklı ırk’ türlerine de barınaklarda bakıyor.

Sahiplenmede rakamlar düşük kaldı

Haberin Devamı

‘SATIN ALMA SAHİPLEN’ ÇAĞRISI VAR

Ankara’daki belediyeler, ‘satın alma sahiplen’ sloganıyla can dostlar için sıcak bir yuva çağrısı yapıyor. İnternet siteleri üzerinden hayvanların cinsleri, yaşları, durumları, fotoğraflarıyla yayınlanarak sahiplenilme çağrısı yapılıyor. Evcil dost sahiplenme için belli kurallar uygulanıyor. Sahiplenme sonrası da bu hayvanların takibi yapılıyor. Eğer yükümlülükler yerine getirilmezse, hayvana kötü muamele ve terk gibi durumlar olursa sahiplendirilen can dost geri alınarak sahiplenen kişiye de cezai işlem uygulanıyor. Belediyelere göre bir yılın sahiplenme rakamları ve barınaklarda koruma altına alınarak bakılan hayvan sayıları ise şöyle:

Sahiplenmede rakamlar düşük kaldı

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

*301’i köpek, 321’i de kedi olmak üzere 622 sahiplendirme yapıldı.
*578’i Gölbaşı, 213’ü Sincan’daki hayvan barınağında olmak üzere toplam 791 hayvan da koruma altına alındı.

ÇANKAYA BELEDİYESİ

*223 hayvan sahiplendirildi.
*306 hayvan da barınağa alındı.

KEÇİÖREN BELEDİYESİ

*18 hayvan sahiplendirildi.
*102 hayvan da koruma altına alındı.

Haberin Devamı

YENİMAHALLE BELEDİYESİ

*99 köpek bir de kedi olmak üzere 100 hayvan sahiplendirildi.
*20 hayvan da barınağa alındı.

ETİMESGUT BELEDİYESİ

*84 sahiplendirme yapıldı.
*13 hayvan da barınakta korumaya alındı.

ALTINDAĞ BELEDİYESİ

*33’ü köpek biri de kedi olmak üzere 34 hayvan sahiplendirildi.
*35 hayvan da barınağa alındı.

SİNCAN BELEDİYESİ

*31 hayvan sahiplendirildi.
*23 hayvan da barınakta koruma altına alındı.

BAKMADAN GEÇME!