Sahafta mezat

Güncelleme Tarihi:

Sahafta mezat
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2016 15:46

Sahaf babasının bayrağını taşıyan Mustafa Türkoğlu, düzenlediği mezatlarla eski kitapları satışa sunuyor. Kitap kokusunu sevdiğini belirten Türkoğlu, “Sahaf, Google’ın bilmediklerini gösterir” diyor.

Haberin Devamı

Kızılay Selanik Caddesi’ndeki bir apartman dairesine kurulu Berdelacuz Sahaf ile Avare Kitap Kafe ve Kültür-Sanat Evi, aynı çatı altında eski kitapları kitapseverlerle buluşturuyor. İki konseptin bir arada olduğu işletmenin sahibi 28 yaşındaki Mustafa Türkoğlu, iki haftada bir düzenlediği mezatlar ile de eski gazete, popüler kitapların ilk baskılarını, Yeşilçam filmlerinin orijinal video kasetlerini ve diğer sahafiye eserleri satışa sunuyor. Üniversite öğrencilerinin yanı sıra öğretim görevlilerinin de büyük ilgi gösterdiği mezatlarda eserler, açık artırmayla cüzi rakamlara satılıyor. Sahaf babası sayesinde kitaplarla büyüdüğünü ve küçük yaşlarda sahaflığa merak sardığını belirten Türkoğlu, “Sahaf Google’ın bilmediklerini gösterir. Kitap kokusu hiçbir şeyin yerini tutmaz” diyor. Ankara Hürriyet’e konuşan Türkoğlu, sahaflık ve sahafta yapılan mezatlar hakkında şunları söyledi:

Haberin Devamı

KİTAPLARIN KAYNAĞI HURDACILAR

“9 yıldır sahaflık yapıyorum. Kitap kafe hep hayalimdi. 4 yıldır da iki konseptin bir arada olduğu bir mekanımız var. Burası genelde sessiz bir ortam. Üniversite öğrencileri kitap okumaya ya da ders çalışmaya geliyor. Sahafa gelenler de kitap alıp, kafe balkonuna geçebiliyor. Kitap dolu bir evde büyüdüm. Benim yaramazlığım cam, çerçeve kırmak değil, kitap yırtmaktı mesela. Sonra da okumaya başladım. Babam da sahaftı ama çıraklığımı bir arkadaşının yanında yaptım. Sattığımız kitapların en büyük kaynağı hurdacılar. Çatı ve kömürlüklerden çıkarılan kitaplar, hurdacıya gider. Biz de onlardan alırız.

1-2 LİRAYA KİTAP

Açık artırma usulüyle ikinci el kitap, obje, belge, antika satıyoruz. Yaptığımız küçük bir iş. 1-2 liraya kitap satıyoruz. Genelde Latin harfli Türkçe kitaplar, özel gazete ekleri, kitapların ilk baskıları, orijinal video kasetler, antika fotoğraf makineleri ilgi görüyor. Yılda 1-2 defa da büyük müzayedeler yapıyoruz. Ama bunlar topladığımız ürüne bağlı olduğu zaman aksayabiliyor. Biriktirdiğim bir şeyler var. Eylül ile Kasım ayları arasında büyük bir müzayede yapmayı da düşünüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!