Sağlık camiasına üretim desteği

Güncelleme Tarihi:

Sağlık camiasına üretim desteği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2021 23:49

ASO 1.OSB’de üretim yapan işletmeler, salgın sürecinde ürettikleri malzeme ve ekipmanlarla sağlık camiasının yanında yer alıyor. ASO 1.OSB Başkanı Niyazi Akdaş, “Salgınla mücadeleye ürettiklerimizle büyük destek verdik, vermeye de devam ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Büyük çoğunluğu ihracata yönelik yaklaşık 30 ayrı sektörde üretim yapan toplam 330 firmanın yer aldığı Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB), salgının tüm olumsuzluklarına rağmen üretim ve ihracat hız kesmeden devam ediyor. Koronavirüs salgınının ilk dönemlerinde küresel etkenlerden dolayı düşüşe geçen sanayi sektörünün sonraki aylarda hızlı bir şekilde toparlanarak güçlü bir performans gösterdiğini belirten ASO 1.OSB Başkanı Niyazi Akdaş, ASO 1.OSB’de üretim yapan işletmelerin de salgın sürecinde ürettikleri malzeme ve ekipmanlarla sağlık camiasının yanında yer aldığına dikkat çekti. “Salgınla mücadeleye ürettiklerimizle büyük destek verdik, vermeye de devam ediyoruz” diyen Akdaş, üretimlerle ilgili şunları söyledi:

Sağlık camiasına üretim desteği


GECE GÜNDÜZ YOĞUN BİR MESAİ

“Ülkemiz, koronavirüs salgınına karşı yerli ve milli imkânlarıyla topyekun bir mücadele sergiliyor. Tüm dünya ile birlikte ülkemizde de hızla etkisini gösteren koronavirüs salgını nedeniyle bölgemizde üretim yapan işletmelerimiz büyük bir fedakarlık örneği göstererek salgınla mücadelede hayati öneme sahip ekipmanları üretmek için gece gündüz yoğun bir mesai harcıyor. İşletmelerimiz ürettikleri malzeme ve ekipmanlarla sağlık camiasının yanında yer almaya devam ediyor. Bölgemizde üretim yapan bir firmamız ülkemizin ilk yerli solunum cihazının valf grubunu üreterek büyük bir başarıya imza attı. Salgının başlarında harekete geçen firmamız AR-GE grubu çalışanlarıyla kısa sürede yoğun bir mesai harcayarak yerli solunum cihazı komponentlerinin ilk sevkiyatını gerçekleştirdi. Talep olursa üretimi yapılıyor.

Sağlık camiasına üretim desteği


NEGATİF BASINÇLI TEST KABİNİ

Başka bir firmamız ise sağlık çalışanlarımızı salgının risklerinden korumak ve hasta güvenliğini sağlamak gibi önemli bir işlevi olan örnek alma kabini üreterek salgınla mücadele kapsamında büyük bir adım atmış oldu. Üretilen test kabinleri sayesinde sağlık personeli ile test yaptırmaya gelen kişilerin sağlığı, pozitif ve negatif basınçlandırılmış hepa filtrelerle donatılmış kabinlerde biyo güvenlik 3 seviyeli bir çalışma ortamı ile korunuyor. Sağlık çalışanı ile teste giren kişi hiçbir şekilde birbirine temas etmiyor. Test kabininde, birbirinden ayrı iki koruyucu alan, HEPA filtre entegrasyonuyla oluşturulan pozitif ve negatif basınçlı hava alanları, dezenfekte yüzeyler ve izolasyon eldivenleri gibi bir çok donanım bulunuyor. Kabinlerin üretimi devam ediyor.

Sağlık camiasına üretim desteği


DÜNYANIN HER YERİNE MASKE

Salgınla mücadelenin olmazsa olmazı maske ile ilgili dünya genelinde ciddi bir talep var. Bölgemizde yer alan bazı firmalarımız bu talebi karşılamak amacıyla yüksek kaliteli tıbbi malzeme kumaşı ve maske üretimi gerçekleştiriyor. Seri üretimle birlikte günde on binlerce maske üretimi gerçekleştirilerek dünyanın her yerine gönderiliyor. Yine başka bir firmamız havadaki bulaşıcı partiküllere ve virüslere karşı etkili koruma sağlayan yüksek basınçlı hava temizleyici ürün üretimi gerçekleştirdi. Üretimi devam ediyor. Ayrıca bölgemizde faaliyetlerine devam eden ASO Sürekli Eğitim Merkezi’miz (ASOSEM), 3D yazıcılardan 240 kat daha hızlı plastik enjeksiyon teknolojisiyle ‘yüz koruyucu siperlik maske’ üretimi gerçekleştirdi. İlk etapta 7 bin siperlik maske Ankara’daki hastanelerde görev yapan sağlık çalışanlarına teslim edildi. Burada üretilen ekipmanlar Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere çok sayıda sağlık kuruluşuna hibe olarak veriliyor.”

Sağlık camiasına üretim desteği


İKİ KATINA ÇIKACAK

‘Sanayi şehri’ olan ASO 1.OSB’nin 10 milyon metrekaresi tamamlanmış 20 milyon metrekare alan üzerine kurulu olduğuna dikkat çeken Akdaş, yakın zamanda genişleme bölgesinde yer tahsis etmeye başlayacaklarını da söyledi. Akdaş, “Genişleme çalışmaları tamamlandığında bölge iki katı büyüklüğüne çıkacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!