Sağlık çalışanları işaret dili öğrenecek

Güncelleme Tarihi:

Sağlık çalışanları işaret dili öğrenecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2011 00:00

Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu işbirliğinde 21 Nisan’da başlayacak işaret dili eğitimlerine sağlık çalışanları ile birlikte işaret dili öğrenmek isteyen Ankaralılar ücretsiz katılabilecek.

Haberin Devamı

DÜNYAGÖZ Hastaneler Grubu, işitme engellilerin sağlık sektöründeki iletişim sorununu çözmek amacıyla sağlık çalışanlarına işaret dilini öğretmeyi hedefleyen ‘Konuşan Eller’ projesini Ankara’ya taşıdı. Türkiye İşitme Engelliler Federasyonu işbirliğinde 21 Nisan’da başlayacak işaret dili eğitimlerine sağlık çalışanlarının yanı sıra işaret dili öğrenmek isteyen Ankaralılar da katılabilecek.

Sayıları 3 milyon

Hastaneden yapılan açıklamada, 3 milyonu bulan sayıları ile Türkiye’de azımsanmayacak bir çoğunluğu oluşturan işitme engellilerin, çoğu zaman çevrelerindeki insanların işaret dilini bilmemesi nedeniyle sessiz kalabalıklar içinde kaybolup gittikleri belirtildi.

Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu üyesi eğitmenler tarafından ilki 21 Nisan’da Ankara Dünyagöz Hastanesi’nde yapılacak eğitimlere işaret dilini öğrenmek isteyen Ankaralılar da katılabilecek. Türkiye İşitme Engelliler Milli Federasyonu Başkanı Ercüment Tanrıverdi, Dünyagöz Hastaneler Grubu’nun öncü olduğu Konuşan Eller Projesi ile işitme engellilerin hastanelerdeki iletişim sorununu çözmek adına atılmış önemli bir adım olduğunu söyledi. Tanrıverdi, “Globalleşme ve iletişim çağındayız ama işitme engelliler hala diğer insanlarla iletişim sorunu yaşıyor. Türkiye’de 3 milyonu aşan işitme engelli insan var. Hastaneye gidiyorlar, ama şikayetlerini doktora anlatamıyorlar. Çocuğunun öğretmeniyle konuşamıyorlar. Polislere dertlerini anlatamıyorlar. Karşılarındaki sessizlik duvarını aşamıyorlar. Oysa onların sesi işaret dilinde. İşaret dili de Türkçe gibi ayrı bir dil” dedi.

Eğitimler üç ay sürecek

Haberin Devamı

EĞİTİMLERİN 3 aylık sürelerle devam edeceğini ifade eden Dünyagöz Hastaneler Grubu İcra Kurulu Üyesi Gülferi Yıldırım Öğün, projenin başlama amacını şöyle özetledi: “Hayatın pek çok alanında kendilerini ifade etmekte zorlanan işitme engelli insanların sağlık sektöründe yaşadıkları sorunları en aza indirmeyi hedefliyoruz. Projeyi tüm Türkiye’ye yaymak istiyoruz. Sağlık çalışanları işaret dili öğrenerek kendi kariyerleri adına iyi bir adım atmış olacaklar. Dünyagöz Ankara Hastanesi’nde verilecek işaret dili eğitimlerine isteyen vatandaşlar ücretsiz olarak katılabilirler.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!