Sağanak yağış Bağlıca'yı vurdu

Güncelleme Tarihi:

Sağanak yağış Bağlıcayı vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2017 15:24

Başkent’in yeni gelişim bölgesi Bağlıca, yetersiz altyapı nedeniyle sağanak yağış sonrası sele teslim oldu. Bağlıca Bulvarı’nda araçları sürükleyen sel suları, düşük seviyedeki bir apartmana doldu. Otoparktaki aracını sulardan kurtarmak isteyen bir vatandaş boğulmaktan son anda kurtuldu.

Haberin Devamı

Başkent’te önceki gün etkili olan sağanak yağış Bağlıca’yı vurdu. Çevredeki boş arazi ve yamaç alanlardan akarak Bağlıca Bulvarı’na ulaşan sel suları, ana arterin üzerinde taşkına dönüştü. Şiddetli akıntı ile otomobilleri sürükleyen sel suları, Bağlıca Bulvarı’na bağlanan 1180. Sokak üzerindeki binaların alt katlarına doldu. Otomobilini, su dolmaya başlayan kapalı otoparktan kurtarmak isteyen bir kişi boğulma tehlikesi atlattı. Bağlıca’da önceki gün yaklaşık yarım saat süren şiddetli yağışın ardından Bağlıca Bulvarı’nı izleyerek 1180. Sokak üzerinde birikmeye başlayan sel suları bölgenin alçak noktasında yer alan Onur Apartmanı’nın bahçesine doldu. Otopark ve zemin katı yaklaşık 5 metre yüksekliğinde suyun altında kaldı. Büyük maduriyet yaşadıklarını söyleyen Onur Apartmanı’nın yöneticisi Güral Aydın, ASKİ ve belediye ekiplerinin gereken desteği vermediğini savundu. Aydın şunları söyledi:

Haberin Devamı

OTOPARK KAPISI ÜZERİNE DEVRİLDİ

Bağlıca’ya yeni binalar yapılıyor ancak altyapı çok yetersiz. Yoğun yağışlarda aynı durumları sürekli yaşıyoruz. Su baskını olmadan daha önce Mavi Masa’ya da altyapı eksikliği konusunda bilgi vermiştik. Ancak geri dönüş alamadık. Zamanında önlem alınmış olsaydı böyle bir sorunla karşı karşıya kalmayacaktık. Önceki gün yaşanan su baskını maddi zarara sebep oldu. İlerleyen zamanlarda can kaybı yaşanmasından korkuyoruz. Baskın başladığında otoparktan arabasını çıkarmaya çalışan genç arkadaşımız boğuluyordu. Suyun hızı ve şiddeti otopark kapısını yerinden söküp, gencin üzerine devirdi. Annesi görüp genci sudan kurtarmasaydı can kaybımız olacaktı.

‘HORTUM KISA’ YANITI VERDİLER

Su baskını olmaya başladığı anda belediyeyi aradık ancak belediye herhangi bir yardımda bulunmadı. Vatandaş olarak ödediğimiz vergilerin karşılığında hizmet alamıyoruz. Belediye, ASKİ hortumlarının kısa yahut motor güçlerinin yetersiz olduğunu söyleyip bizi geçiştirdi. İkili ilişkilerimiz sayesinde güç bela bir kaç ekibin gelmesini sağlayabildik. Sabaha karşı gelen itfaiye ekipleri çok özverili çalıştı ancak belediye ekiplerinden aynı çabayı göremedik. Apartman sakinleri olarak sorunun çözümünü hızlandırmak için gelen ekiplere kendi imkanlarımızla yardım ediyoruz. Bu konuyla ilgili sadece mağduriyetimizin giderilmesini değil, aynı zamanda aynı sorunlarla bir daha karşılaşmamak adına gereken önlemlerin alınmasını istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!