Sağanak sele döndü fırtına ağaç devirdi

Güncelleme Tarihi:

Sağanak sele döndü fırtına ağaç devirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2022 23:00

Ankara’da önceki gün etkili olan sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Bazı ilçelerde sel meydana geldi. 

Haberin Devamı

Gün içerisinde çevre ilçelerde etkili olan kuvvetli rüzgar ve yağış, akşam saatlerinde şiddetini arttırarak devam etti. Şiddetli sağanak nedeniyle köy yollarında sel suları oluştu. Kent merkezinde ise akşam saatlerinde şiddetini artıran gök gürültülü sağanak yağmur, Sincan, Etimesgut ve çevre ilçelerde cadde ve sokakları göle çevirdi. Sürücüler, yoğun su biriken yollarda güçlükle ilerleyebildi. 

Sağanak sele döndü fırtına ağaç devirdi


ALTINDAĞ’DA DOLUYA ÇEVİRDİ

İhbar üzerine olay yerine gelen Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri yağış sonrası oluşan su birikintilerini tahliye etmek için çalışma yaptı. Altındağ’da dolu yağışı kurban kesim alanlarını vurdu. Öğleden sonra başlayan hafif yağmur bir anda doluya çevirdi. Dolu yağışı kurban kesen vatandaşlara zor anlar yaşattı. Kurbanlıklarını bırakarak kaçan vatandaşlar sığınacak yer bulmaya çalıştı.

NALLIHAN’I SEL GÖTÜRDÜ

Nallıhan’ın tamamını etkisi altına alan sağanak yağış nedeniyle birçok yerde sel yaşandı. Ceviz büyüklüğünde dolu yağdı, kuvvetli rüzgar nedeniyle ağaçlar devrildi ve ekin tarlaları su altında kaldı. Sel nedeniyle Nallıhan’ın birçok mahallesinde dereler taştı, tarlalar su altında kaldı, yollar yarıldı. Dereden taşan su vatandaşlar arasında paniğe neden oldu. Pek çok yerde tahribata yol açan dolu ve dereleri taşıran sel, cep telefonu kameralarına da yansıdı. DHA-İHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!