S sorunu Meclis’te

Güncelleme Tarihi:

S sorunu Meclis’te
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2021 02:16

Hürriyet Ankara’nın gündeme getirdiği ‘S plakalı servis araçlarının yaşadığı sınır engeli’ sorunu ABB Meclisi’nin de gündemindeydi. Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, “İlçemizdeki öğrencilerimiz merkeze ulaşım konusunda sıkıntı yaşıyorlar” derken Başkan Mansur Yavaş da “Servisçiler odası randevu istedi bu konuyu kendilerine ileteceğim” diye konuştu.

Haberin Devamı

S sorunu Meclis’te
Hürriyet Ankara’nın ‘Sınıra takıldı ve Sıkıntı büyük’ manşetleriyle gündeme de getirdiği ‘dış ilçelerdeki S plakalı servis araçlarının yaşadıkları sıkıntı’ önceki gün Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi’nin de gündemindeydi. S plakalı servis araçlarının sınırı geçememe sorunuyla ilgili şunlar konuşuldu.

S sorunu Meclis’te


*Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş: “Çubuk ilçemizde 550’ye yakın S plaka yeşil kuşak servis aracı var. Bu araçlarımızın güzergâhı Pursaklar-Saray-Karyağdı bölgesine kadar. Merkeze kadar servis taşımacılığı yapılamıyor. Velilerimizden son bir haftadır bizlere gelen sitemler var. C plakaların merkeze taşıması için talep edilen miktarla S plaka ile taşıma arasında çok ciddi bir farkın olduğunu söylüyorlar. İlçemizdeki öğrencilerimiz merkeze ulaşım konusunda sıkıntı yaşıyorlar. Bu konuyla ilgili S plakalı bir firma Çubuk merkezden Ankara merkeze kadar öğrenci ve servis taşımacılığı konusunda Büyükşehir’den bir talepte bulunmuş. Büyükşehir’in süresi içinde vermediği cevap üzerine zımmen ret gerekçesiyle idari bir dava açılıyor.

MAHKEME FİRMAYI HAKLI BULDU

Ankara 9. İdare Mahkemesi yapılan işlemin hukuka uyarlı olmadığına, işlemin iptaline karar vermiş. Bu gerekçeyle UKOME tarafından da teknik bir rapor hazırlanmış. 11 Haziran 2021’de yapılan UKOME toplantısına ben bizzat katıldım. Orada C ve S plakalar arasındaki haksız rekabet koşullarının giderilmesini, velilerin ve öğrencilerin aradaki miktar konusundaki mağduriyetlerinin giderilmesini, S plakalı araçların da merkeze kadar taşımasıyla ilgili talebimizi ilettik. Toplantıda oy çokluğuyla talep reddedildi. Yeşil kuşak(S plaka) servis araçlarının da Ankara merkeze kadar taşınması, aradaki farkın giderilerek sabit bir rakamla taşınması konusunda talebimiz var.”

YAVAŞ: ODAYA İLETECEĞİM

S sorunu Meclis’te


*ABB Başkanı Mansur Yavaş: “Servisçiler odası randevu istedi, bu konuyu kendilerine ileteceğim.”

S sorunu Meclis’te


*İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker: “Odalar arasında mutabakat sağlanmıştı. UKOME Alt Komisyonu’ndan karar çıktı ancak üst komisyonda hepsi iptal oldu.”

S sorunu Meclis’te


CAN’DAN YAVAŞ’A DÖRTLÜKLE ELEŞTİRİ

Haberin Devamı

Toplantıda Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can da ABB Başkanı Mansur Yavaş’a yazdığı bir dörtlükle tepki gösterdi. Başkan Yavaş’ın katıldığı televizyon programında, “Hiçbir belediye başkanı bana elinde bir projeyle gelip ilçenin ekonomisi için bir şey istemedi” sözlerini hatırlatan Can, “Biz Ankara’nın en büyük termal hamamı ve otelini yaptık. Ancak ABB arıtmasını bağlayamadığı için hizmete açamadık. Biz yaptığımız projeyi açamadık hangi projeyi getirip ne isteyeceğiz. Bunu üç sefer yazıyla dile getirdim cevap bile alamadım. Biz kavgadan kaçacak, mücadeleden kaçacak insanlar değiliz. Biz yeri geldiğinde Sultanahmet’te dilenir Ayasofya’da dağıtmasını biliriz. Ve o arıtma tesisini Çamlıdere Belediyesi kendisi yaptı” dedi. Çamlıdere’de ABB’nin hizmetinin olmadığını savunan Can, Yavaş’ı, “Sayın başkanım Ankara’da 2.5 senedir hizmetiniz yok. Geleceğe de yönelik 2.5 seneye ait vaadiniz çok. Hizmetiniz yok algınız çok, bunlara karnımız tok. Tek sermayeniz altı ok onu da atmaya yayınız yok” sözleriyle eleştirdi. Başkan Can’ın arıtma tesisi eleştirisine belgeyle cevap veren ABB Başkanı Mansur Yavaş, tesisin Çamlıdere Barajı havzasındaki koruma alanında kaldığını söyleyerek, “ÇED mevzuatına uygun bir süreç yürütülmediği görülmüştür. Plansız, ‘ben yaptım oldu’ yaklaşımının sonuçları maalesef çevrenin, doğanın, içme suyu kaynaklarımızın kirlenmesine sebep olacaktır. Varsa bir argümanınız dava açarsınız, başvurursunuz beraber çözeriz” dedi.

İLÇE BELEDİYELERİYLE PROJE TARTIŞMASI

Haberin Devamı

AK Parti Grubu ile Yavaş arasında ilçe belediyelerinin projeleri üzerinden tartışma da yaşandı. AK Parti Grubu, bütün belediye başkanlarının ilçeleri için projelerle dosya verdiklerini söyledi. Fizibilitesi tamamlanmış hiçbir şey verilmediğini savunan Yavaş, “Lafla peynir gemisi yürümüyor. İlçelerinizi sevmiyorsunuz, ilçelerinize yazık ediyorsunuz” dedi. Öte yandan ABB Meclisi Başkanvekili Fatih Ünal’ın Hürriyet Ankara’nın Ankarakart zammı haberini Twitter hesabından, “Amir konumundaki EGO Genel Müdürlüğü’nün bu süreci koordine etme yetkisi yok muymuş gerçekten. Kimseyi kandırmasınlar, bu zamma zımnen de olsa onay veren Ankara Büyükşehir Belediyesi’dir. Sayın Mansur Yavaş’ın genel prensibi; olan yanlışları üstüne almamak, hep birilerine mal etmek” ifadesiyle paylaşmasına tepki gösteren Başkan Mansur Yavaş, yüklenici firma ile 2013’te yapılan sözleşme doğrultusunda firmanın artış yaptığını belirterek, “Bizden önceki belediyenin yaptığı sözleşme. Bize niye suç yüklüyorsunuz. Duyduğunuz bir şey varsa arayın genel müdürden bu niye böyle oldu diye bilgi alın. Eğer o söylemezse beni arayın. Ama kalkıp da ortaya saldınız. Bu tweet’i birileri okudu. Ne oldu şimdi. Vicdanınız rahat ediyor mu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dış ilçeler için verilen ‘S plaka’ öğrenci servisi araçlarının sınır engeline takılması sıkıntısını Hürriyet Ankara’ya ileten bir okur, veli ve öğrencilerin mağdur olduklarına dikkat çekmişti. Çubuk Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Fatih Raşit Neşeli de sıkıntının büyük olduğunu belirterek çözüm önerilerini sunmuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!