Rusya’da saraydan kız kaçıracaklar

Güncelleme Tarihi:

Rusya’da saraydan kız kaçıracaklar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2012 17:36

Ankara Devlet Opera ve Balesi, Ekaterinburg Akademik Opera ve Bale Tiyatrosu’nun 100. yıl kutlamaları için konuk olacağı Rusya’da Mozart’ın “Saraydan Kız Kaçırma” operası ile izleyici karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

WOLFGANG Amadeus Mozart’ın, konusu 16. yüzyılın İstanbul’unda geçen operası “Saraydan Kız Kaçırma”, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından Rusya’nın Ekaterinburg kentinde sahnelenecek. Eser, Ekaterinburg Akademik Opera ve Bale Tiyatrosu’nun 100. yıl kutlamaları kapsamında 23 ve 25 Mayıs’taki iki temsille izleyici karşısına çıkacak.

Yekta Kara’nın sahneye koyduğu eserde orkestrayı Şef Tolga Taviş yönetecek. Dekor tasarımını Çağda Çitkaya’nın, kostümlerini Şanda Zıpçı’nın hazırladığı eserin ışık düzeni Fuat Gök’ün imzasını taşıyor. Selim Paşa rolünde Okan Şenozan, Kosntanze rolünde Feryal Türkoğlu’nun rol aldığı eserde, Blonde’u Görkem Ezgi Yıldırım, Belmonte’u Aykut Çınar, Pedrillo’yu Ari Edirme, Osman’ı Tuncay Kurtoğlu canlandırıyor.

Haberin Devamı

Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürü Erdoğan Davran, Rusya’ya düzenlenecek turneyle ilgili bilgi verirken, Mozart’ın o dönemde Osmanlı’dan etkilenerek eseri bestelediğini hatırlattı.

 

Biletler tükendi

 

Eserin Estonya’da Saaremaa Festivali kapsamında izleyici karşısına çıktığını dile getiren Davran, festivalde “Saraydan Kız Kaçırma” operasının sahnelendiğini ve bir gala konser verildiğini anlattı. Davran, festivalde eserin biletlerinin çıktığı anda tükendiğini ve biletleri tükenen tek opera topluluğu olduklarını ifade etti. Davran, “Çünkü merak ediyorlar Türkler’i, Mozart’ın Osmanlı’yı anlatan bir eseri olduğu için Türkler nasıl sahneliyor onun merakındalar. Estonya’da 3 bin kişilik salon doldu” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!