Rotamız kent mirası

Güncelleme Tarihi:

Rotamız kent mirası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2022 23:53

Kent sakinleri, ABB’nin ‘Ankara Miras Şantiye Gezileri’ kapsamında, Roma Tiyatrosu, Ankara Kalesi Sokak Sağlıklaştırma ve Arkeopark şantiyesinde devam eden çalışmaları yerinde görme fırsatı bulacak.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), restorasyon ve konservasyon çalışma alanlarını başkentlilere açıyor. Uygulama kapsamında, Roma Tiyatrosu, Ankara Kalesi Sokak Sağlıklaştırma ve Arkeopark şantiyesinde devam eden çalışmaları yerinde görmek, incelemek ve bilgi almak isteyen başkentlilere uzman rehberler eşlik edecek. Kent sakinleri, forms.ankara.bel.tr/ankaramiras internet adresi üzerinden form doldurarak bu gezilere katılabilecek. ‘Ankara Miras Şantiye Gezileri’ uygulamasını başlatacaklarını sosyal medya hesapları üzerinden duyuran ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara’mızın tarihi ve kültürel mirasını gelecek nesillere aktarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Düzenleyeceğimiz Ankara Miras Şantiye Gezi programına uzman rehberler eşliğinde katılarak çalışmalarımızı yerinde görüp bilgi sahibi olabilirsiniz” dedi.

BİLMEZSENİZ KORUYAMIYORSUNUZ

Haberin Devamı

Arkeolojik mirasa saygı duyduklarını ve bu alanlarda başlatılan restorasyon ve konservasyon çalışmalarını başkentlilere yerinde göstermek istediklerini belirten ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş ise şu bilgileri verdi:

Rotamız kent mirası


Ankara’mızın tarihi ve kültürel arkeolojik mirasını korumaya yönelik projelerimiz hızla devam ediyor. Bunların bir kısmı proje, bir kısmı da uygulama aşamasında. Ankara kamuoyu bunları yakından takip ediyor ama biz bunun yeterli olmayacağını düşündük. Arzu ettik ki yaptığımız bu çalışmalar tüm Ankaralılar tarafından yerinde bilinsin, görülsün, fark edilsin. Çünkü bilmezseniz sahip çıkamıyorsunuz, koruyamıyorsunuz. İlk etapta temmuz ve ağustos aylarında düzenlenecek şantiye gezi programı, talep gelmesi halinde devam edecek. Başvuru formunda vatandaşlarımızın bu gezilere katılma nedenlerini de soruyoruz. Acaba niye ilgi duyuyorlar? Bunlar bizim için önemli bir veri olacak. Bundan sonraki çalışmalarımızda özellikle Ankara ve ilçelerindeki tarihi dokunun korunması için yapacağımız tüm proje ve uygulamalarda kullanacağız.”

Rotamız kent mirası

23-30 Temmuz ile 13-20 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Roma Tiyatrosu ve Arkeopark şantiyesi gezisi 11.00-12.00 saatleri arasında, Ankara Kalesi şantiyesi ise 13.00-14.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Rotamız kent mirası


BAYRAMDA DOLUP TAŞTI

Haberin Devamı

ABB’nin kent genelindeki rekreasyon alanları ile parkları, Kurban Bayramı’nda dolup taştı. Kent sakinleri, bayramı, 30 Ağustos Zafer Parkı, Gazi Park, Mogan Parkı ve Çubuk 1 Barajı Rekreasyon Alanı’nda ailece eğlenerek ve dinlenerek geçirdi. Bisiklete binerek ya da yürüyüş yaparak temiz havanın tadını çıkaran vatandaşlar, piknik yapma imkânı da buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!