Rock müziğe senfonik etki

Güncelleme Tarihi:

Rock müziğe senfonik etki
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2016 02:00

Rock ve metal müziği senfoniyle birleştiren SenfoRock’ın orkestra şefi Musa Göçmen, Pazar günü Ankaralı müzikseverlerle buluşmaya hazırlanırken, konser öncesinde Hürriyet Ankara’nın sorularını yanıtladı. Göçmen, “Senfonik orkestranın müziğe kattığı etkiyi, rock müziğin gücüyle birleştirerek, amatör bir tutkuyla izleyiciye sunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Dünya çapında önemli senfonik rock konserleri yönetmiş, besteci ve orkestra şefi Musa Göçmen, SenfoRock isimli senfonik rock projesiyle Ankaralı müzikseverle buluşmaya hazırlanıyor. Tamamı rock tutkunu amatörlerden oluşan rock korosu, efsana grupların unutulmaz şarkılarını dünya turnesinden önce Başkentliler için seslendirecek. Rock müziğin öne çıkan isimleri de Pazar günü Jolly Joker Ankara sahnesinde gerçekleşecek konserde, koroya eşlik edecek. Ankara’dan sonra İstanbul ve daha sonra dünya turnesine çıkacak SenfoRock’ın orkestra şefi Musa Göçmen konser öncesi Hürriyet Ankara’nın sorularını yanıtladı:

SenfoRock fikri nasıl ortaya çıktı?

Senfonik orkestra müziğe inanılmaz büyük bir güç katar. Rock müziğin gücü de tartışılmaz. Bu iki güç birleşince ortaya ne çıkar SenfoRock. Senfonik Müzik ve Rock müziğin bu buluşması fikri bile kaçırılmayacak bir şey.

Haberin Devamı

Şarkıları neye göre seçtiniz?

SenfoRock’ın repertuarında büyük destek bu konudaki duayen isim ve menajerim Hicri Bozdağ’dan geldi. Onun hayatını adadığı bu müzik türünde onun hazırladığı bir playlist efsane oldu. Efsane grupların efsane şarkıları tabii ki bir konsere sığmayacak. Her konserde yeni düzenlemeler ile bu efsane daha da büyüyecek.

Rock müziğe senfonik etki

Koro tamamen rock dinleyicisinden oluşuyor diyorsunuz? Onlara koro eğitimi verildi mi? Nasıl organize ettiniz o kadar kalabalık ve farklı kesimlerden katılan kişiyi?

Koro Ankara’nın rock müzik fanlarından oluşan tamamen amatör bir yapı. Aylar öncesinden yapılan duyurular ve seçmeler ile koro oluşturuldu. Koro ile provalar yine benimle gerçekleşiyor. Bu keyifli topluluğun heyecanı ve tutkusuna hayran kalacaksınız.

Solistlerden bahseder misiniz? Kimler var ve onların SenfoRock’ta ki konumları nasıl olacak?

Solistler bu müziğe gönlünü vermiş Rock Müzik camiasının yakından tanıdığı isimler. Bu konserde Asena, Elif Gökalp, İzgi Gültekin, Aylin Çınar, Batu Akdeniz, Bora Biçer, Murat Zümrüt ve Zafer Mutlu sahnede yer alacaklar. Ankara tüm Türkiye’yi Rock müzik konusunda beslemiştir. Bu konser de Ankara’nın solistleri ve amatör rock korosu ile gerçekleştireceği bir rock hareketi olacak.

Haberin Devamı

İlk kez böyle bir projede yer alan orkestranızdan gelen tepkiler nasıl?

Orkestram çok heyecanlı. Orkestra dışından bile birçok sanatçı bizimle çalmak için başvurdu. Ama şuan içi sadece kendi orkestram ile sahneye çıkmayı tercih ettim. Çünkü onlar da SenfoRock’ı heyecanla bekliyorlardı. Dinleyici için dünyada ilk kez gerçekleştirilecek bu konseri izlemek nasıl bir heyecansa, bunun içinde yer alarak çalmak da öyle büyük bir heyecan. Ayrıca bu konserde bize Ozan Erkan ve Bülent Başara elektro gitarda, Koray Ergünay bas gitar ve Kemal Hatipoğlu davulda eşlik edecekler.

SenfoRock’ta kaç sayfa nota basılıyor?

Şimdi işin en zor yanı zaten bu. 16 eserin her enstruman için ayrı ayrı notası yazılıyor ve basılıyor. Çoksesli Müziğin gücü de burada zaten. Her birimizin ayrı nota çaldığı ama birleştiğinde ortaya bir müziğin çıktığı büyülü bir an. Tam olarak saymadım ama herhalde bu konser için 3 bin 500 - 4 bin sayfa civarında nota yazdım.

Haberin Devamı

Peki SenfoRock’ın hedefi nedir?

SenfoRock’ın ilk hedefi kendi ülkesinde kendi topraklarında senfonik rock ile bir yer edinmek. 11 Aralık Ankara Jolly Joker’de başlayacak bu hareket heyecanı ile dünyaya yayılacaktır. Etkinliğin bilgilerine Biletix’den ulaşılabilir. Şuan dünyadan bir çok yapımcı da heyecanla bu konserlerin gerçekleşmesini bekliyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!