Rock fırtınası esti

Güncelleme Tarihi:

Rock fırtınası esti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2009 00:00

Başkentliler, geleneksel hale gelen Rock Station Festivali’yle rock müziğe doydu.

ODTÜ Mezunlar Derneği Çim Amfi’de gerçekleştirilen festivalde, Black Tooth, Origam, Kasatura, Darkphase ve Rock’ın kraliçesi olarak anılan Doro’nun da aralarında bulunduğu 11 grup yer aldı.
1997 yılından bu yana düzenlenen Rock Station Festivali, Air Guitar Yarışması’yla da renkli görüntülere sahne oldu.
Ankara seyircisinin çok seçici olduğunu belirten Dj ve Organizatör Hicri Bozdağ, “Başkent’te bu tip organizasyonların yeterince yapılamıyor olmasının sebebi maddiyat. İnsanlar cesaret edemiyor. Festival alanını kiralamak ve sahneyi kurmak bile ciddi bütçeler istiyor” dedi. Günümüz ekonomik koşullarında sponsor bulmanın zorluğuna dikkat çeken Bozdağ, festivalle ilgili olarak şunları söyledi:
“Rock Station benim çocuğum gibi. Türkiye’de aralıksız olarak devam eden tek festival. Ankara kültür şehri olarak görülüyor ama ne yazık ki bu tip etkinlikler çok az yapılıyor. Artık kar etmeyi önemsemiyorum. Benim için önemli olan Rock Station’ın gerçekleşmesi.
Bu yıl katılım çok iyi. Cover ya da pop yapan gruplar festivalimizde yer alamaz. Piyasada kendi bestelerini yapan çok az grup var. Grupların kendi bestelerini dinleyiciyle buluşturmasını önemsiyoruz. Çok sayıda grubu festival sonrası Avrupa ve Amerika’ya yolladık. Rock müzik artık öyle bir noktada ki, bunu bastırabilecek başka bir müzik türü olduğunu düşünmüyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!