RoboGazi Japonya yolcusu

Güncelleme Tarihi:

RoboGazi Japonya yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2009 00:00

Gazi Üniversitesi "RoboGazi" topluluğunun Asya Pasifik Yayın Birliği’nin (ABU) organizasyonuyla gerçekleştirilen "ROBOCON" ulusal robot yarışmasında birinci seçilen "yolcu robotu", Japonya’da düzenlenecek uluslararası yarışmada Türkiye’yi temsil edecek.

Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve topluluğun akademik danışmanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bay, Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Robot Topluluğu olan RoboGazi’nin yüksek teknolojiyi satın almak yerine üretmeyi ve bu konuda uzmanlar yetiştirmeyi hedeflediğini belirterek, topluluğun tasarladığı robotların ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok başarıya imza attığını dile getirdi.

ABU’nun üye ülkeler arasında kültürel ve teknolojik bilgi alışverişine imkan sağlamak amacıyla her yıl "ROBOCON" isimli robot yarışması düzenlediğini kaydeden Bay, ilk olarak 2004’de katıldıkları bu yarışmanın TRT tarafından organize edilen ulusal düzeydeki aşamasında Türkiye birincisi olduklarını aktardı.

Aynı yıl Seul’de düzenlenen uluslararası yarışmada Türkiye’yi temsil ettiklerini dile getiren Bay, burada da çeyrek finale kaldıklarını ve LG firma ödülüne layık görüldüklerini kaydetti.

Bay, 2005’deki ulusal yarışmada ise Türkiye birinciliğini tekrar aldıklarını ve Pekin’deki uluslararası yarışmada da grup ikincisi olduklarını anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!