Robert Redford bir kez daha yönetmen koltuğunda

Güncelleme Tarihi:

Robert Redford bir kez daha yönetmen koltuğunda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2011 00:00

Suikast iyi oyuncuları ve merak uyandıran hikayesiyle haftanın en iyi seçeneklerinden. Özellikle post-apokaliptik filmleri sevenler Vampir Cehennemi’ni kaçırmasınlar.

Haberin Devamı

Türün en başarılı örneklerinden biri olduğu kesin. Yaz sıcağında hafif ve eğlenceli film arayanlar için de Arabalar 2 ve Her Yerde Aşk sinemalarda.

Yılın post-apokaliptik filmi

Vampir Cehennemi
Stake Land
Yönetmen: Jim Mickle
ABD/2010/98’
Afişinin kötülüğüne bakıp da ucuz yaz korku filmlerinden birini daha izleyeceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Geçen yılın en şaşırtıcı başarılarından birine imza atan film, vampir-zombilerin bir salgın hastalık gibi yayılarak insanlığı ele geçirdiği bir dünyaya götürüyor seyirciyi. Medeniyetin çöktüğü bu kıyamet sonrası düzende, hayatta kalan çok az sayıda insan ise vampirlerden kaçarak yaşam savaşı vermektedir. Martin adlı bir genç de kendisini bu savaşın ortasında bulur. Ona ülkenin ‘Yeni Cennet’i olan kuzeye gitmesi için tek yardım edebilecek kişi acımasız bir vampir avcısı olan Mister’dir… Mad Max, Ben Efsaneyim (I am Legend), Yol (The Road), Zombieland gibi filmlerin post-apokaliptik altyapısı üzerine 28 Gün Sonra’nın (28 Days Later…) zombi formülünü vampirlere uygulayan Vampir Cehennemi, vampir mitini ait olduğu yere, yani çok kanlı bir yere götürüyor. Kaçırmayın!

Haberin Devamı

Lincoln suikastının ardındaki gerçek

Suikast
The Conspirator
Yönetmen: Robert Redford
ABD/2011/122’
Abraham Lincoln suikastından sonra, yedi adam ve bir kadın, başkanı, başkan yardımcısını ve içişleri bakanını öldürmek için komplo kurmak suçundan tutuklanır. Aralarındaki tek kadın olan Mary Surratt, John Wilkes Booth ve diğerlerinin buluşup eşzamanlı saldırıları hazırladıkları pansiyonun sahibidir. Henüz yeni avukat çıkmış Frederick Aiken onu askeri mahkeme karşısında savunmayı başlangıçta gönülsüzce kabul etmişken, dava ilerledikçe müvekkilinin suçsuz olabileceğini fark eder. Sıradan İnsanlar (Ordinary People), Bizi Ayıran Nehir” (A River Runs Through It), Atlara Fısıldayan Adam (The Horse Whisperer) gibi filmleriyle yönetmenlikte de başarılı olduğunu kanıtlayan aktör Robert Redford bir kez daha süresi uzun ve karakterlere odaklı bir filmle karşımızda. Kariyeri her yıl daha da yükselen James McAvoy ve değeri bilinememiş oyuncu Robin Wright çok başarılı.

Haberin Devamı

Arabalar yeniden yollarda

Arabalar 2 - Cars 2
ABD/2011/106’

2006’da gösterime girdiğinde büyük ilgi gören canlandırma filmi Arabalar’ın merakla beklenen devamı bu hafta gösterimde. Yıldız yarışçı Şimşek McQueen ve çekici Mater dünyanın en hızlı arabasını belirlemek için düzenlenen ilk Dünya Grand Prix’inde yarışmak için denizaşırı ülkelere gidince dostluklarını da heyecan verici yeni yerlere götürüyorlar. Fakat şampiyonluğa giden yol Mater’in entrikalı bir maceraya girişmesiyle birlikte çukurlarla, dolambaçlarla ve şamatalı sürprizlerle dolar. Mater kendisini iki arada bir derede bulur: Ya Şimşek McQueen’e bu büyük yarışta yardım edecektir ya da usta İngiliz casusu Finn McRoket ve stajyer ajan Holley Shifwell’in yürüttüğü çok gizli görevde yer alacaktır. Mater’in aksiyon dolu macerası onu Japonya ve Avrupa sokaklarında tehlikeli bir kovalamacaya sürükler. İlki kadar başarılı olmasa da çocukları memnun edecek eğlenceye sahip olduğu kesin.

Haberin Devamı

İtalya’da aşk başkadır

Her Yerde Aşk
Manuale d’Amore 3
Yönetmen: Giovanni Veronesi
İtalya/2011/125’

İş için uzak bir sahil kasabasına gelen avukat, karısını ilk defa aldatan ünlü bir televizyoncu, en yakın arkadaşının kızına âşık olan Amerikalı… İtalya’da hatırı sayılır gişe yapan ve devam filmleri ard arda gelen filmin bu seferki sürprizi Robert De Niro. Bir zamanların en iyi aktörü sayılan oyuncu 2000’lerdeki şaşkın, gergin baba rolünü burada da sürdürüyor. Her Yerde Aşk enfes İtalya görüntüleri eşliğinde ilişkiler komedyası izlemek isteyenler için…

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!