Risk orta denetim üst düzey

Güncelleme Tarihi:

Risk orta denetim üst düzey
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2021 00:13

Kontrollü normalleşme süreciyle birlikte ABB ve ilçe belediyeleri bir yandan toplu kullanım alanlarında hijyeni sağlarken, bir yandan da vatandaşları kurallara uymaları konusunda uyarıyor.

Haberin Devamı

Kontrollü normalleşme süreciyle birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) ve ilçe belediyeleri hijyen denetimlerini yoğunlaştırdı. ABB Zabıta ekipleri, Yenimahalle ve Çankaya’daki alışveriş merkezleri(AVM) ile iş yerlerini denetledi. Denetim çalışmalarına 205 personel katıldı. Çalışmalar kapsamında Yenimahalle’deki 7 AVM’de 293 iş yeri, Çankaya’da ise Dikmen ve Balgat bölgelerinde 172 iş yerinde hijyen denetimi yapıldı. Çalışmaların Ankara Valiliği ile yapılan görev dağılımına göre gerçekleştirildiğini belirten ABB Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç, vatandaşlara ve esnafa toplum sağlığı için hijyen kuralları ile sosyal mesafe kurallarına uymalarını çağrısı yaptı. Koç, “Ankara’nın metropol ve nüfus yapısına rağmen salgınla mücadelenin birinci yılında orta riskli grubunda yer almasının mutluluğunu paylaşıyoruz. Bu başarıda bütün arkadaşlarımızın payı var. Ankaralılar yeni süreçte de duyarlılığını devam ettirir ise hem ticari hayatımız bundan daha az etkilenecek hem de normalleşmeyi sürekli hale getirebileceğiz” dedi.

Risk orta denetim üst düzey


ÇOK DAHA DİKKATLİ OLMALIYIZ

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi, kontrollü normalleşme sürecinde yeniden açılan kafe ve restoranları dezenfekte ediyor. İki ayrı ekiple işletme sahiplerinden gelen taleplere dönüş yapan belediye ekipleri, temasın yoğun olduğu ve virüsün bulaşma tehlikesi olan noktalarda ilaçlama çalışması yürütüyor. İlçe genelinde hizmete açılan kafe ve restoranların bu süreçte hijyene önem vermesi gerektiğine dikkat çeken Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Normalleşme süreci ile faaliyete başlayan esnafımızın temizlik ve mesafe kuralları açısında çok daha dikkatli olması gerekiyor. Yenimahalle Belediyesi olarak her zaman esnafın ve işletme sahiplerinin yanında olduk, tüm imkanlarımızı kullanarak onların yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Risk orta denetim üst düzey


KURALLALRA UYMAYA DEVAM ETMELİYİZ

Haberin Devamı

Pursaklar Kaymakamı Mehmet Yıldız ve Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin de kontrollü normalleşme süreci kapsamında ilçede bulunan iş yerlerini ziyaret ederek denetim çalışmalarına katıldı. Kaymakam Mehmet Yıldız ve Başkan Çetin vatandaşlara maske, mesafe ve temizlik konusunda dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu. Çetin, “Maske, mesafe ve temizlik kuralına azami derecede uymaya devam etmeliyiz. Rehavete kapılmadan kurallara uymamız gerekiyor. Bu anlamda konulan kurallara herkesin büyük bir titizlikle uyması ve mevcut durumu daha iyi bir noktaya taşıması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!