RIS-Mersin projesi ODTÜ Teknokent’e ödül getirdi

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2008 00:00

Türkiye’nin ilk inovasyon stratejisi "RIS-Mersin Projesi" ODTÜ Teknokent’e ödül getirdi. 122 proje arasından ödüle layık görülen proje, diğer illere de örnek olurken, KKTC’de de uygulanacağı bildirildi.

ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa Kızıltaş, Türkiye’nin ilk inovasyon stratejisi "RIS-Mersin Projesi" ile Mersin’in 2016’ya kadar turizm, tarım ve lojistik üssü haline getirilmesinin hedeflendiğini belirtti. Kızıltaş, yaptığı yazılı açıklamada, projenin, ODTÜ Teknokent koordinatörlüğünde, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Üniversitesi, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi işbirliği ile yürütüldüğünü anımsattı.

Kızıltaş, Bursa, Eskişehir, Kütahya, Kırşehir, Samsun gibi illere örnek olan "RIS-Mersin Projesi"nin aynı zamanda "En Başarılı Yerel Kalkınma Projesi" seçildiğini bildirdi.

Mustafa Kızıltaş, Friedrich Naumann Vakfı Türkiye Temsilciliği, Dünya Gazetesi, Sabancı Üniversites ve İstanbul Politikalar Merkezi’nce düzenlenen yarışmada 122 proje arasından ödül almaya hak kazanan "RIS-Mersin"in bir benzerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde uygulanacağını belirtti.

Gelir artacak

Bölgede inovasyon kültürünü geliştirerek, firmaların ulusal ve uluslararası alanda rekabetini artırmayı amaçlayan AB destekli 572 bin avroluk projenin çalışmalarına 2005’te başlandığını hatırlatan Kızıltaş, proje tamamlandığında bölgedeki kişi başı GSYH’nin 7 bin 500 avroya çıkmasının öngörüldüğünü belirtti.

Yenilikçi çiftçi

Kızıltaş, proje çerçevesinde bölgenin bel kemiğini oluşturan tarımın bilimsel boyutuyla ilgilenen firma sayısının azlığı dikkate alınarak, Mersin’de bir "tarım teknoparkı" kurulmasının ön görüldüğünü ve buna ilişkin DPT ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığının Mersin’de fizibilite çalışmalarına başladığını ifade etti.

Mersin’in tarımsal üretim miktarı açısından Türkiye’de 4., ürün değeri açısından 2. sırada yer aldığını belirten Kızıltaş, şunları kaydetti: "Geçen yılın rakamlarına göre bölgenin tarım ve gıda ihracatı Türkiye’nin bu alandaki ihracatının yüzde 12’sini oluşturuyor. Yine narenciye üretiminin üçte biri, tahıl ihracatının yüzde 20’si ve bakliyat ihracatının yüzde 86’sı Mersin’den gerçekleşiyor. Böyle bir potansiyele sahip kentte, üretici-sanayi-araştırma merkezleri arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi, Mersin’e özgü markaların da gelişmesini kolaylaştıracaktır."

Telekom iş makinası satıyor

TÜRK Telekom Ankara İl Müdürlüğü, toplam 24 adet araç ve iş makinasını satmak üzere ihale açtı. Satış, 21 Temmuz 2008 tarihinde saat 14.30’da Ankara İl Telekom Müdürlüğü Tedarik Zinciri Müdürlüğünde gerçekleştirilecek. Katılımcılardan teklif bedelinin en az yüzde 6’sı oranında geçici teminat tutarı alınacak olan ihaleye ait döküman, Ankara İl Telekom Müdürlüğü Tedarik Zinciri Müdürlüğü veya www.turktelekom.com.tr "duyurular" linginden görülebilecek.

Bu arada yurt içinde faaliyet gösteren firmaların katılabileceği ihaleye, Türk Telekomünikasyon A.Ş.’de görev yaptıkları sürece, yönetim, icra ve denetim kurulu üyeleri ile şirketin diğer tüm çalışanları ise katılamayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!