Güncelleme Tarihi:
Kafe ve restoranlarda uygulanacak kuralların müşteriler tarafından anlayışla karşılanması gerektiğinin altını çizen İlhan, özetle şunları söyledi: “Vatandaşlarımızın mesafeli, sırt sırta, çarpmaz olacak şekilde 1.5 metre mesafe ile oturması söz konusu olabilir. İç mekânda kapasitenin belli yüzdesi kadar insan girişine izin veriliyorsa, dış mekânda ondan biraz daha fazla ama çok yan yana, dip dibe olmamak koşulunda izin verilebilir. Zaman kısıtlamasına gidilebilir, örneğin ‘yemek yenecek yerlerde 1 saate kadar, 45 dakikaya kadar oturulabilir’. Kapıda insanlar yemek için sıra yapmamalı, beklememeli, içeride çok fazla oturup virüse maruz kalınmamalı. Yemek yerken maske çıkarılmalı, yemek yedikten sonra maske takılmalı, mekânda işi bitince kalkılmalı.”