Rest çekenlerin hepsi ayrıldı

Güncelleme Tarihi:

Rest çekenlerin hepsi ayrıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2021 15:18

Takımın TFF 1. Lig’e düşmesinin ardından ‘Kariyerimize Süper Lig’de devam etmek istiyoruz’ diyen oyuncular, Beştepe’den birer birer uzaklaştı. Börven’in ardından, tecrübeli futbolcu da Gaziantep FK’nın yolunu tuttu.

Haberin Devamı

Ankaragücü’nün geride kalan sezon küme düşmesinin ardından, sözleşmeleri sürmesine rağmen ‘Kariyerimize Süper Lig’de devam etmek istiyoruz” resti çekip, kulüpten ayrılma isteğini yönetime ileten isimlerle yolların ayrılma süreci devam ediyor. Beştepe’den gidenler kervanına son olarak Yunanlı sağ bek Stelios Kitsiou da eklendi.
Kitsiou, daha önce yönetimle yaptığı görüşmede Süper Lig’de kalmak istediğini iletmiş, yönetimde kendisine kolaylık gösterip, oyuncuya görüşmeler yapması için izin vermişti. O dönemde adı Göztepe ile anılan tecrübeli sağ bek yaptığı girişimlerden sonuç alamayınca, yeniden Beştepe’ye dönmüş ve takımla birlikte çalışmalara devam etmişti. 27 yaşındaki Kitsiou, yakın zamanda bu kez Gaziantep FK ile temasa geçip, 2+1 yıllığına anlaştı. Kulüpler arasında da uzlaşı sağlandı.

Haberin Devamı

BUNDAN SONRA BU TAKIMDA YERİ YOK

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, toplu imza töreninde Kitsiou ve menajeri hakkında sert ifadeler kullanmış, “Kitsiou şu andan itibaren kalmak istese de kulüpte tutmam. Kitsiou’nun, Ankaragücü’nde yeri yok” demişti.
Bu transferin ardından Kitsiou, eski takım arkadaşı Börven ile Gaziantep FK’da buluştu.
Ankaragücü’nde sezleşmeleri biten ancak yönetimce uzatma teklifi yapılmayan isimler ile kiralık oldukları için eski takımlarına dönen oyuncuların yanı sıra, kontratı devam futbolculardan; Alper Potuk, İbrahim Akdağ, Endri Çekici, Törger Börven ve Stelios Kitsiou Beştepe’de kalmak istememişti. Alper, Çaykur Rizespor, İbrahim, Kayserispor, Endri, Konyaspor, Börven ve Kitsiou ise Gaziantep FK’ya imza attı. Göztepe’ye giden Atakan Rıdvan Çankaya’nın durumu ise hem oyuncunun isteği hem de kulüpler arasında yapılan anlaşma sonucu, bu transferlerden farklı bir şekilde gelişti.

GEÇEN SEZONDAN KALANLAR AZINLIKTA

Sarı-lacivertli ekipte giden oyuncuların bir kısmı serbest kalma bedelini ödeyip takımdan ayrılırken, bir kısmı da bonservis ücreti kazandırdı. 17 yeni transfer ve 3 alt yapı oyuncusunun A takıma alınmasıyla yenilenmiş bir kadro kurulurken, geçen sezon da takımda olan futbolcular azınlıkta kaldı. Yabancı isimlerden; Tiago Pinto, Daniel Lukasik ve Geraldo ile yerli oyuncular Erdi Dikmen ve Şahverdi Çetin, yeni sezonda yeni transferlerle rekabet içinde olacak. Tiago Pinto için bazı Süper Lig kulüplerinin nabız yokladığı bilgisi gelirken, yönetimde, Daniel Lukasik konusunda da bir kararsızlık hakim. Teknik Direktör Mustafa Dalcı, Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi’nin geleneksel turnuvasında Lukasik’i sonradan oyuna alırken, Polonyalı oyuncu ile Börven’in menajerinin aynı isim olması, Lukasik ile de yolların ayrılma ihtimalini öne çıkarıyor.

Haberin Devamı

YENİ FORMA SPONSORU VELUX OLDU

MKE Ankaragücü’nün TFF 1. Lig 2021-2022 sezonunda forma sponsoru Velux oldu. Velux Ankara Proje Sorumlusu ve Fırat Life Style COO’su Ahmet Fırat, “Milli mücadele yıllarında ülkeye yaptığı hizmetlerle ön plana çıkan Ankaragücü’nün yeni sezonda giyeceği yeni sezon formaları “İmalat-ı Harbiye Ruhu” mottosuyla tanıtıldı” dedi. MKE Ankaragücü Kulübü’nde Basın ve Medya Koordinatörlüğü görevine Yunus Emre Kartal getirildi. Kulüpten yapılan açıklamada, “Kulübümüzün basın ve medya alanındaki etkinliğini arttırmak adına “Basın ve Medya Koordinatörü” unvanına ihtiyaç duyulmuştur. Bu ihtiyaç doğrultusunda Yunus Emre Kartal bu görev için uygun görülmüştür” ifadeleri kullanıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!