Güncelleme Tarihi:
Ankara’da bulunan Mira Koldaş Art Gallery, önceki gün “Yılbaşı konsept” açılış kokteyli ile karma sergiye ev sahipliği yaptı. Serginin açılış kokteyline sanatseverler ve çok sayıda davetli katıldı. Sergide Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat’ın da aralarında olduğu toplamda 29 sanatçının resim, heykel ve seramik alanında eseri bulunuyor. Sergiyle birlikte yaklaşık 100 eserin Ankaralı sanatseverlerle buluşacağını söyleyen Mira Koldaş Art Gallery’nin kurucusu Mira Koldaş, sanatın dönüştürücü gücünü ve sergide yer alan eserleri Hürriyet Ankara’ya anlattı.
Hande Fırat-Mine Koldaş
SANATIN GERİ DÖNÜŞÜ VAR
“Amacımız sanatın artık evlere girmesi. Özellikle yeni yılda insanlar birbirlerine hediye alıyor. Bir hediye alırken veya belli bir birikimimiz varken sanatı da düşünmemiz gerektiğini hep vurguluyoruz. Çünkü sanat da bir yatırım. Bir tuval 450 yıl kalabiliyor yani sizden sonrakilere, çocuklarınıza, torunlarımıza miras bırakabiliyorsunuz. Ama bir kıyafet ya da evinize herhangi bir masa, sandalye aldığınızda onun 450 yıl muhafaza olması neredeyse imkânsız. Bu yüzden, ev eşyası alırken veya herhangi bir şey oluşturulurken sanatın da bunun içerisine dahil olmasını istiyoruz. Çünkü sanatın geri dönüşü var ama aldığımız ya da hediye ettiğimiz çoğu eşyanın geri dönüşümü yok. Dolayısıyla dönüşüm bizim için çok önemli. Dünyanın en büyük sorunlarından birisi de atık malzemeler. Sanatla, geri dönüşüme de katkı sağlanıyor. Böylece atık malzemelerinde ortadan kalkmasını sağlıyoruz. Öte yandan, sanat ruhumuza da dokunuyor, insanları besliyor. Sanatla daha genç kalıyoruz. Yani çoklu bir fonksiyon var o yüzden resim, heykel seramik, kavramsal sanat olsun sanatın her dalının oldukça getirisi var. Açılışını gerçekleştirdiğimiz karma sergimizde de 29 sanatçının eseri bulunuyor. Yaklaşık 100 eser sanatseverlerle buluşacak. Sergimizde genç arkadaşlarımızın da çalışmaları var dolayısıyla gençleri oldukça önemsiyoruz. Bütün sanatseverleri, Ankaralıları sergimize davet ediyoruz.”
GENÇLER İÇİN BİR FIRSAT
Sergiye 17 eseri ile katılan Mehmet Eren, sanatın bütünleştirici gücüne dikkat çekerek “Resimlerimde soyut gerçekliği yansıtmaya çalışıyorum, karmaşık katmanlı zeminler üzerine yağlı boya portre eserler hayata geçiriyorum. Üniversitede aslında çini alanında yoğunlaşmıştım ve çini tekniğinden esinlendiğim unsurları resim tekniğinde nasıl üretebilirim diye düşündüm. Burada olmaktan ötürü son derece mutluyum, tüm sanatseverleri sergiye bekliyoruz” dedi.
Mehmet Eren
Sergide eserleri yer alan bir diğer isim Furkan Armağan ise, “Sergide toplam 8 eserim yer alıyor. Kağıt üzerine soyut figüratif çalışmalarımı sanatseverlerin beğenisine sunduk. Sergi biz gençler için de bir fırsat oldu bu yüzden oldukça mutluyuz” diye konuştu.
Furkan Armağan