Resim hayalini emekli olunca gerçekleştirdi

Güncelleme Tarihi:

Resim hayalini emekli olunca gerçekleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2021 21:20

Emekli öğretmen Nejla Güneş (60), 1978’de babasının sağlık sorunu nedeniyle mülakatı kaçırdığı için giremediği Görsel Sanatlar Bölümü’nü 38 yıl sonra okudu. 

Haberin Devamı

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Biyoloji Bölümü’nde okuyan ve biyoloji öğretmeni olan Nejla Güneş, 2014’te emekli olduktan 2 yıl sonra 2016’da tekrar sınava girip, Gazi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Görsel Sanatlar Bölümü’nü kazandı. Hayalini kurduğu bölümü geçen yıl birincilikle bitirip, mezun olan Güneş, hedefinin atölye açıp, bilgilerini öğrencilerine aktarmak olduğunu söyledi. Resimde kendini daha da geliştirmek istediğinin altını çizen Güneş, özetle şunları söyledi:

ATÖLYE AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUM

“27 yıl biyoloji öğretmenliği yaptıktan sonra emekli oldum. Resimde ilerlemeliydim. Hobi amaçlı amatör olarak devam ediyordum. Onların bir noktada yeterli olmadığını düşündüm. Alaylı olmakta bir seçenekti ama ‘önümde uzun yıllar var’ diye düşündüm. Emeklilikle bir şeyin bitmeyeceğini de kabul ettim. Sonra üniversite ve yetenek sınavlarına hazırlandım, kazandım. Çok severek okudum. 1999 doğumlu ve kendi yaşıtlarım hocalarımla beraber 4 yıl geçirdim. Yağlı boya, mürekkep hepsini çalıştım. Şu anda akrilik çalışıyorum. Hedefim çevreme faydalı olmak, resim çalışmak. Atölye düşünüyorum. Teknik bilgilerimle de faydalı olmak istiyorum.”

BAKMADAN GEÇME!