Renkli dünyaları tuvalde birleşiyor

Güncelleme Tarihi:

Renkli dünyaları tuvalde birleşiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2010 00:00

Doktor, avukat, öğretmenlerin de aralarında bulunduğu çeşitli mesleklere mensup sanat tutkunları, Ressam Süleyman Zilayaz’ın atölyesinde resim yaparak stresten uzaklaşıyor.

Haberin Devamı

Haftanın 7 günü istedikleri saatte İzmir Bornova’daki, Ressam Süleyman Zilayaz’ın atölyesine gelen resim tutkunları, hem eğitim alıyorlar, hem de stres atıyorlar. Aralarında resme yeni başlayanlar da, eskilerden bugüne kadar çalışmalarını devam ettirip sergilere katılanlar da var ama hepsi “Keşke resme daha önce başlasaydık” ortak görüşünü dile getiriyor. Ressam adayları istedikleri saatlere kadar çalışıyorlar, genelde iş çıkışlarında gelenlerin yanı sıra haftasonlarını tercih edenler de oluyor.  Atölyesinin resme ilgi duyan herkese açık olduğunu söyleyen Ressam Süleyman Zilayaz, “Resmi ya akademilerde ya da bu tarz atölyeler aracılığıyla öğrenebilirsiniz. Burada yaş sınırı yok. Eli fırça tutan herkese açığız. Burada teknik, boyanın karışımını ve fırça kullanımını gösteriyoruz. Resim yapmanın insanlar üzerinde terapi etkisi var. Atölyemize 10 yıldır gelen arkadaşlaımız var” dedi.

Haberin Devamı

-  Esin Dağdeviren (Hemşire): Çok önceleri ahşap boyama ve kumaş boyama tekniği ile sanata başladım. 7-8 aydan bu yana atölyede çalışmalarımı sürdürüyorum. Oğlumun özürlü olması nedeniyle yaşadığım stresi bir anlamda resim sanatıyla attım. Burada olmaktan ve bir şeyler yapmaktan son derece mennunum.

-  Hakan Karadoğan (İş yeri hekimi): Resim sanatına ilk olarak görevim neniyle bulunduğum Konya’da başladım. Son 2 yıldır İzmir’de çalışmalara devam ediyorum. 2 yıl karakalem olarak çalışmalarımı yaptım. Daha sonra yağlıboya çalışmalara geçtim. Hayatı ve olayları sanat olarak görüyorum. Haftada mutlaka 2 gün 3-4 saat arası ayırıyorum.

-  Gülşah Kurt (Öğrenci): Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde okuyorum. Üç senedir resim sanatıyla uğraşıyorum. Resim yapmak beni çok rahatlatıyor. Dersler ve sınavlardan çok bunaldığım zamanlarda resim yapıyorum. Haftada mutlaka bir gün gelmeye çalışıyorum. Figüratif çalışmalar ağırlıklı resimler yapıyorum.

-  Zübeyde Ağırbaş (Diş hekimi): 5 yıldan bu yana resim sanatıyla uğraşıyorum. Her konuda resim yapıyorum, karma sergilere katıldım. Resim yapmak stresimi alıyor, diş hekimliği yaptığım için spatula tekniği ile kendi mesleğimim de bağlantısı var. Genelde bu tarz resimler yapmak hoşuma gidiyor.

Haberin Devamı

-  Nilüfer Aydede (Şirket sahibi): 2 senedir resim yapıyorum. Geçen sene karma sergiye katıldım. Natürmort, doğa resimleri yapmayı çok seviyorum. Gün boyunca yaşadığım stresi ve yorgunluğu bir anlamda burada rahatlıkla atıyorum. Kafamı boşaltıyorum. Herkese tavsiye ederim.

-  Ayşen Yılmaz (Emekli öğretmen): Resim bende tutku. Tutkum sınıf öğretmenliği yaptığım dönemlerde başladı. Öğrencilerime resim dersleri zamanında da yardımcı oldum. Değişik tekniklerde resim yapıyorum. En çok figüratif ve peyzaj konuları resimlerime yansıtıyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!