Rektör Haberal: Yaptıklarınız unutulmayacak

Güncelleme Tarihi:

Rektör Haberal: Yaptıklarınız unutulmayacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2017 10:10

Rektör Haberal: Yaptıklarınız unutulmayacak

Haberin Devamı

Hasan POLAT/KAHRAMANKAZAN(Ankara), (DHA)- BAŞKENT Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, darbe kalkışmasına karşı verdiği mücadele ile Kahramankazan halkının destan yazdığını belirterek, tüm Türk Milleti'nin verdiği bu onurlu direnişin asla unutulmayacağını söyledi.
Rektör, Prof. Dr. Ali Haberal, ve beraberindeki öğretim üyeleri, FETÖ darbe girişimi sırasında 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan kalkarak sivil halkı, TBMM'yi ve devlet kurumlarını bombalayan F-16'ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan'ı ziyaret etti. Belediye Başkanı Lokman Ertürk, çiçekle karşıladığı Haberal'a ilçe halkının darbecilere karşı verdiği destansı mücadele sırasında neler yaptıklarını makamında anlattı. Ertürk, daha sonra misafirine Kahramankazanlı 15 Temmuz şehitleri ve terörle mücadele sırasında şehit olan Kahramankazanlı güvenlik görevlilerinin anısının yaşatıldığı Şehitler Köşesi'ni gezdirdi. 
YAPTIKLARINIZ UNUTULMAYACAK
Rektör Haberal, Kahramankazan halkının 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı verdiği mücadele ile destan yazdığını belirterek, Kahramankazanlıların şahsında tüm Türk Milleti'nin verdiği bu onurlu direnişin asla unutulmayacağını söyledi.   
SONUNA KADAR TAŞIYACAĞIZ
Başkan Ertürk de, Kahramankazan'ın 15 Temmuz'un ardından Türk Milleti'nin gösterdiği kahramanlığın sembolü olarak kahraman unvanına layık görüldüğünü anımsattı. Ertürk, “Bu unvan ilçemizin şahsında 81 il ve 957 ilçeye verilmiştir. Tüm Türkiye'ye verilmiştir. Artık Kahramakazan tüm Türkiye'yi temsil eden bir ilçedir. Bu gururu ve bu unvanın omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun bilincini ömrümüzün sonuna kadar taşıyacağız" diye konuştu.  
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!