Güncelleme Tarihi:
Denetimlerde söz konusu işletmeler hijyen koşulları, çalışanların giysileri ve iş yerlerinin mevzuata uygunluğu bakımından incelendi, bazı ürünlerden numuneler alındı. İl genelinde 7 gün 24 saat gıda denetimlerinin devam ettiğini söyleyen Ankara Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz, ramazan ayında yoğun olarak tüketilecek ürün gruplarında denetim gerçekleştirildiğini vurguladı. Korkmaz, bu yılın ilk 3 ayında Ankara’da yaklaşık 30 bin denetim gerçekleştirildiğini belirterek, bu denetimlerde 873 olumsuzluk tespit edildiğini aktardı. Denetimlerde alınan bin 90 numuneden yaklaşık 90’ının olumsuz çıktığını kaydeden Korkmaz, “Bu yılın ilk 3 ayında gerek olumsuz çıkan ürünlerle ilgili gerek denetimlerde verilen eksiklikleri tamamlamayan işletmelere yönelik 1.7 milyon lira idari para cezası uygulandı” diye konuştu. En büyük denetçinin tüketici olduğuna dikkati çeken Korkmaz, tüketicilerin gıda güvenliğiyle ilgili herhangi bir şüphe duyması halinde ‘ALO-174 Gıda Hattı’na ihbarda bulunabileceğini hatırlattı.