Rakipler boş durmadı

Güncelleme Tarihi:

Rakipler boş durmadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2015 01:20

TED Kolejliler, son dönemdeki düşüşü ile kritik bölgenin eşiğine geldi.

Haberin Devamı

Kırmızı-lacivertliler, son 8 haftada sadece bir kez galip gelirken, lige tutunmaya çalışan diğer takımlar, daha başarılı bir grafik çizdi. Bu dönemde en önemli çıkışı, uzun süredir ligin dibinde kalan Eskişehir Basket 5 galibiyet alarak yaptı.

Erkekler Basketbol Liginde normal sezonun bitimine 5 hafta kala kümeye tutunma mücadelesi hız kazanırken, Başkent ekibi Rönesans TED Ankara Kolejliler, son dönemdeki sert düşüşü ile kritik bölgenin eşiğine geldi. TED, 25 haftada elde ettiği 8 galibiyet ile 33 puan toplarken, 14. basamakta kendine yer buldu. Son iki sırada yer alan Tofaş, TED ile aynı galibiyet sayısı ve puanda. Ligin dibindeki Eskişehir Basket ise 7 galibiyet ile 32 puan toplamış durumda.
Ligin ilk yarısında daha iyi bir çizgi yakalayan TED, zorlu fikstürün getirdiği sıkıntıyı yaşadı ve son 8 maçta, bir galibiyet elde edebildi. Kırmızı-lacivertliler, bu dönemde ligin iddialı takımı Anadolu Efes’i deplasmanda yenerken, diğer 7 maçta (Muratbey Uşak Sportif, Banvit, Eskişehir Basket, Torku Konya, Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş ve Türk Telekom) yenildi. Kırmızı-lacivertliler, özellikle rakipleri olan Torku Konya, Eskişehir Basket ve Muratbey Uşak Sportif’e kaybedip, ağır darbeler yedi.

Haberin Devamı

YENİ MAÇ ROYAL HALI ANTEP İLE

TED’in gerileme dönemine girdiği 18. haftadan sonraki bölümde, Başkent ekibinin rakipleri tam anlamıyla boş durmadı. Kümede kalmaya çalışan ekipler içinde en büyük çıkışı Eskişehir Basket gerçekleştirdi. Sezon başından bu yana ligin dibinde yer alan Eskişehir temsilcisi, 8 maçın 5’inde (Anadolu Efes, Darüşşafaka, Banvit, TED Kolejliler ve Galatasaray Liv Hospital) yenme başarısı gösterdi. 18. haftaya kadar sadece 2 galibiyeti bulunan takım, son 8 haftadaki sıçrayışı ile rakiplerini puan olarak yakaladı.
8 haftalık son periyotta, İstanbul Büyükşehir Belediye ve Muratbey Uşak Sportif 4’er, Trabzsonspor Medical Park 3, Tofaş ise 2 galibiyet elde etti.
TED Ankara Kolejliler, 26. haftada 11 Nisan Cumartesi günü Royal Halı Gaziantep ile deplasmanda karşılaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!