Pursaklar Anaokulu'ndan anneler günü programı

Güncelleme Tarihi:

Pursaklar Anaokulundan anneler günü programı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2016 11:51

Pursaklar Anaokulu'ndan anneler günü programı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- PURSAKLAR İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Anneler Gün dolayısıyla düzenlediği programa ev sahipliği yapan Pursaklar Anaokulu'nda birbirinden renkli görüntüler oluştu.
Anneler Günü programına Kaymakam İhsan Kara, Belediye Başkanı Selçuk Çetin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Birbirinden renkli görüntülerin oluştuğu Pursaklar Ana Okulu bahçesinde, anne konulu şiirleri okuyan minik bedenler, misafirlere duygu dolu anlar yaşattı. Programda konuşan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, başta şehit anneleri olmak üzere bütün annelerin gününü kutlayarak “Bizim toplumumuzda, kadim geleneğimizde annelerin yeri çok önemlidir. Peygamber Efendimizi (s.a.v) 'Cennet annelerin ayakları altındadır' diyerek bu önemi göstermiştirö dedi.
ÇETİN: EVLATLAR HER ZAMAN ANAYA MUHTAÇTIR
Öğrencilere ve annelere önemli mesaj veren Başkan Çetin, konuşmasında, "Başta şehit anneleri olmak üzere eli öpülesi annelerimizin tekrar anneler gününü kutluyorum. Bizim toplumumuzda kadim geleneğinizde annelerin çok büyük değeri vardır. Anaokulları yapılır. Bu şu demektir; yavrularımızın ilk mürebbiyesi, ilk öğretmenleri, onlara konuşmayı, iyiliği güzelliği öğreten annelerdir. Bundan dolayı Peygamber Efendimizi (s.a.v) 'cennet annelerin ayakları altındadır' demiştir. Dinine, devletine hizmet eden evlat yetiştiren o annenin ayakları altına cennet serilmiş. Tüm annelerimizin bu müjdeye mazhar olmasını diliyorum. Atalarımız da 'Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar' der. Çünkü analar evlatlarının ilk ızdırabını çekendir. Evlatlar her zaman anaya muhtaçtır. Zafer kazanan komutanların arkasında ana vardır, eş vardır, onların duası vardır. Çocuklarımıza hep şunu öğütleriz; annenize babanıza öf bile demeyin. Çocuklarımız bunları bilsinler ki kendilerinden gelecek olan nesillere bunları öğretsinler. Rabbim emeklerinizi boşa çıkartmasın. Rabbim bu milletin birliğini dirliğini bozmasın. Şehitlerimize rahmet eylesin, gazilerimize şifalar diliyorum" dedi.
Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara da yaptığı konuşmada anneliğin önemine vurgu yaparak, "Tüm annelerimizin anneler gününü tebrik ediyorum" diye konuştu. Konuşma ve gösterilerin ardından Canım Annem konulu şiir, resim ve hikâye yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!