Protokole, Kızılcahamam'da Gaziantep Sofrası

Güncelleme Tarihi:

Protokole, Kızılcahamamda Gaziantep Sofrası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 12:06

Protokole, Kızılcahamam'da Gaziantep Sofrası

Haberin Devamı

Nurullah TOSUN/KIZILCAHAMAM(Ankara), (DHA)- KIZILCAHAMAM Ayşe Bezci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, her yıl düzenlediği çeşitli yöre mutfağı yemeklerinden oluşan atölye çalışmaları kapsamında program düzenledi. ANPADER ve Kızılcahamam Ayşe Bezci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ortaklaşa düzenlediği Gaziantep mutfağı yemeklerinin atölye çalışmalarını sergileyerek katılımcılara ikram etti.

ANPADER Başkanı Mahmut Dolmacı, Erhan Çetinöz, Sümeyye Özcan ve Emre Dilsiz'in katılımları ve Kızılcahamam Ayşe Bezci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mutfak öğrencilerinin katıldığı programda ilk olarak söyleşi şeklinde konferans düzenlendi. Konferansın ardından Okul mutfağında Gaziantep mutfağına özgün Kuzu Etli Frig Pilavı, Yuvalama, Doğrama Düğün Yemeği, Nar Salatası, Soğan Kebabı, Arap Tavası, Ali Nazik ve Baklava dan oluşan menü hazırlandı. Programa İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Müşmal, Jandarma Komutanı Kadir Bilgi, Emniyet Müdürü Ali Yeşildal, Milli Eğitim Müdürü Veli Karakuş, Okul Müdürü Handan Arslan ve Öğretmenler katıldı.

Yapılan Yemeklerin tadına bakan ilçe protokolü, Gaziantep yöresine özgü Antep baklavasının dünyaca ünlü olmasının yanı sıra yemeklerinin de günümüz mutfağına taşınması gerektiğini belirtiler. Tatlıları ile ünlü olan ANPADER Başkanı Mahmut Dolmacı, Kızılcahamam'ında birbirinden lezzetli yöresel yemeklerinin olduğunu vurgulayarak ilçede bir program düzenleyerek ünlü şeflerinde katılımıyla yarışma düzenlemek istediklerini dile getirdi. Program sonunda, İlçe Kaymakamı Mehmet Yıldız ve Okul Müdürü Handan Arslan tarafından ANPADER Başkanı Mahmut Dolmacı'ya teşekkür plaketi verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!