Projeleri fuarın gözdesi oldu

Güncelleme Tarihi:

Projeleri fuarın gözdesi oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2013 01:04

‘Yerel Yönetimlerde Bilişim’, ‘Akıllı Kentler’ ve ‘Akıllı Belediyeler’ ana temasıyla bu sene 14’üncüsü düzenlenen Avrasya’nın bir numaralı bilişim, teknoloji ve iletişim platformu CeBIT Bilişim Eurasia 2013 Fuarı’na Ankara’nın ilçe belediyeleri damga vurdu.

Haberin Devamı

Teknoloji devlerinin geliştirdikleri son teknoloji ürünleri sergilediği fuarda stant açan Keçiören ve Yenimahalle belediyeleri, bilişim ve teknoloji alanındaki çalışmalarını dünyaya tanıtıyor. CeBIT Sinerji Zirvesi’nde Yenimahalle Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl uygulamaya başladığı dijital arşiv ve yıllardır hizmet veren mobil uygulamalar, fuara katılanlar tarafından yoğun ilgi gördü. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar bir yandan meslektaşlarına teknolojiyle sağlanan hizmetleri anlatırken bir yandan da teknoloji devlerinin geliştirdikleri sistemleri ve diğer belediyelerin çalışmalarını inceledi.

E-BELEDİYE E-DEVLET

CEBIT’te ilgiyle takip edilen bir diğer stant ise, Keçiören Belediyesi’nin oldu. İlçede uygulanan kent bilgi sistemi, e-belediye, e-devlet, sms belediyeciliği, mobil uygulamalar, çağrı merkezi, mobil vezne, sanal tur, felaket kurtarma merkezi gibi çalışmalarını fuar ziyaretçilerine tanıtan Keçiören Belediyesi, açtığı stantlarla ilgi odağı haline geldi. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak,
“Artık bir yerel yönetimin verdiği yol, temizlik ve altyapı hizmetleri kadar internetten verdiği hizmetler, vatandaşıyla kurabildiği teknolojik bağda, takip edilen konular haline geldi. Hizmet binamızda büyük bir bilgisayar ağı, sunucular, veri ambarları ve ups hatları kurduk” dedi.

Haberin Devamı

KEÇİÖREN'E ÖDÜL

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, fuar kapsamında düzenlen “Yerel Yönetim ve Sosyal Medya TT Belediye Başkanı” başlıklı ödül töreninde “En Çok Olumlu Tepki Alan 10 Belediye Başkanı” kategorisinde de ödüle layık görüldü.

BEŞ BOYUTLU BAŞKENT

CeBIT Bilişim Eurasia 2013 Fuarı’nda yerini alan ve Temapark’ı ilk kez tanıtan Ankara Büyükşehir Belediyesi, parkın içinde yer alacak sinema salonlarının ilk örneğini de katılımcıların beğenisine sundu. Büyükşehir Belediyesi’nin standındaki “Ankara’yı Geziyorum Salonu”nda özel gözlükler takılarak izlenebilen beş boyutlu (5D) film, fuar ziyaretçilerinin ilgisini topluyor. Özellikle, Başkent’i merak eden öğrencilerin uğradığı sinema salonu, Universal stüdyolarının teknolojisini yansıtıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!