Proje bekliyor tarih yanıyor

Güncelleme Tarihi:

Proje bekliyor tarih yanıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2017 16:19

Yahudi Mahallesi olarak da bilinen en az 500 yıllık İstiklâl Mahallesi’nde son bir ayda ikisi tescilli üç bina yanarak kül oldu. Hürriyet Ankara yazarı Necati Yalçın, Hürriyet okurları için uzmanlarla birlikte mahalleyi mercek altına aldı.

Haberin Devamı

SON YANGIN 3 GÜN ÖNCE

İstiklal Mahallesi’nde çıkan yangınlardan sonuncusu çarşamba gecesi meydana geldi. Boş olduğu belirtilen 3 katlı yapı, itfaiyenin müdahalesine rağmen çıkan yangında kullanılamaz hale geldi. İtfaiye ekipleri, alevlerin sıçradığı yan taraftaki tarihi yapıyı ise yanmaktan son anda kurtardı.

50 TESCİLLİ YAPI

Kentsel Sit Alanı ve Bakanlar Kurulu kararı ile onaylı Yenileme Alanı sınırları içerisinde bulunan mahallede tescilli yaklaşık 50 yapının yanı sıra 3 tarihi cami, bir sinagog ve bir de hamam bulunuyor. Yaptığı resimlerle bilinen zihinsel engelli Muhammed Yalçın’ın evi de yangının çıktığı mahallede.

MÜLKİYET SORUNLARI VAR

Mahalle, Ulus Tarihi Kent Merkezi Kentsel Sit Alanı ve Yenileme Alanı sınırları içerisinde Büyükşehir Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı yetkisinde. Daire Başkanı Akarpınar Uludağ, mahalledeki restorasyonla ilgili “Kadastro ve mülkiyet sorunları var. Projeler onay bekliyor” diyor.

BAKMADAN GEÇME!