Pratikte ve teoride turşu kurma eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Pratikte ve teoride turşu kurma eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2009 20:59

ÇUBUK’ta 24-27 Eylül tarihlerinde başlayacak 5. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’ne katılacak yabancı öğrenciler, turşu kurmayı öğrendi. Çubuk Belediyesi’nin katkıları ve Gençlik Eğitim Topluluğu tarafından gerçekleştirilen “Avrupalı Gençler Ahilik Kültürünü Öğreniyor” adlı Avrupa Birliği (AB) gençlik değişim projesi kapsamında Polonya, Bulgaristan, Romanya, Finlandiya ve Türkiye’deki üniversitelerden ilçeye gelen gençler, belediye başkanı Lokman Özden ile birlikte ilçe yakınlarındaki bir tarladan organik salata topladı.Yaşları 18 ile 26 arasında değişen öğrencilere daha sonra 12 yıllık turşu ustası Haceli Koç ve Belediye Başkanı Lokman Özden tarafından pratik ve teorik “turşu kurma eğitimi” verildi.Özden, turşu malzemelerini sıraladığı tezgah başında verdiği eğitimde, kavanozların içine sırasıyla salatalık turşusu, sarımsak, yeşil biber, limon tuzu, karabiber, defne yaprağı, dereotu ve turşu suyu katarak iyi turşu yapmak için önemli olan püf noktalarını uygulamalı olarak gösterdi.Konuşmanın ardından turşuların tadına bakan öğrenciler, çok beğendiklerini ifade ettiler. Turşu kurmanın ülkelerinde bulunmayan bir mutfak kültürü olduğunu belirten Finlandiyalı öğrencilerden Marta, turşunun farklı damak lezzeti olduğunu ve gittiği zaman ülkesinde de turşu kuracağını ifade ederek, işi öğrenmekten mutlu olduğunu söyledi.Özden, Kır Sofrası’nda düzenlediği basın toplantısında, 5. Uluslararası Çubuk Turşu ve Kültür Festivali’nin 24 Eylül’de kortej yürüyüşüyle başlayacak festivalin dört gün süreceğini belirtti
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!