Pozitif düşünce sahaya yansıyacak

Güncelleme Tarihi:

Pozitif düşünce sahaya yansıyacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2022 09:25

Alanyaspor maçında cezalı olduğu için forma giyemeyen tecrübeli sol bek, “Beştepe’ye ben dahil birçok yeni oyuncu geldi. Yenilerin sadece 7’si bu ligi biliyor. O nedenle hepimizin zamana ihtiyacı var” diye konuştu.

Haberin Devamı

SPOR Toto Süper Lig ekiplerinden Ankaragücü’nün Brezilya Ligi takımlarından Fuluminense’den transfer ettiği sol bek Marlon Xavier, Türkiye’deki ikinci dönemini geçiriyor. Daha önce Trabzonspor forması da giyen deneyimli futbolcu, takım olarak lige iyi başlayamadıklarını ancak yeni bir ekip oldukları için zamana ihtiyaç duyduklarını söyledi.Beşiktaş maçının son anlarında kırmızı kart gördüğü için Corendon Alanyaspor karşısında takımdaki yerini alamayan Marlon, Demir Grup Sivasspor maçının kendileri için yeni bir başlangıç yapmak adına önemli bir fırsat olduğunu dile getirdi. Beşiktaş maçındaki olaylar nedeni ile Sivasspor karşısında seyirci desteği almadan mücadele edeceklerini hatırlatan Marlon, “Bu bizim adımıza büyük bir talihsizlik. Taraftarımız bizim en büyük itici gücümüz. Onların, özellikle bu süreçte yanımızda olamayacak olması işimizi zorlaştıracak. Ancak biz sahaya çıkıp kazanmak ve sezondaki ilk galibiyetimizi almak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

TARAFTAR İYİ OYUN VE MÜCADELE İSTER

MKE Ankaragücü’nde 2 hafta önce göreve başlayan Teknik Direktör Ömer Erdoğan’ın takıma kaliteli futbol oynatmaya çalıştığını aktaran Marlon, şöyle konuştu:“Türkiye güzel bir ülke ve ben yeniden burada olduğum için mutluyum. Geride kalan bölümde takım da ben de tam olarak istediğimiz noktada değiliz. Hoca değişikliği hiçbir zaman kolay değildir. Teknik adam değişiklikleri takımları da değiştirir. Ömer Hoca geldiğinden beri çok şey değişti. Teknik direktörümüz, kaliteli bir futbolla kazanmanın önemini bizlere anlatmaya çalışıyor. Bence en önemli değişiklik bu. Bu düşünceyi beğeniyorum. Çünkü taraftar sahada hem kazanan hem iyi futbol oynayan hem de mücadele eden bir takım görmek istiyor. Taraftarın güvenini boşa çıkarmamaya çalışacağız. Gerçekten takımda pozitif bir hava var. Bu pozitif havanın da devam edeceğini düşünüyorum.”

SÜPER LİG DENEYİMİNE SAHİP OYUNCUYUM

“Ankaragücü’ne geldiğim için mutluyum. Takımımız yeniden döndüğü Süper Lige iyi başlayamadı. Şanssızlıklar yaşadık. Takıma ben dahil çok fazla yeni oyuncu geldi. Hepimizin biraz alışma süresine ihtiyacımız var. Yeni gelen oyuncuların sadece yedisi bu ligin deneyimine sahip. Geri kalanının lige alışması zaman alacaktır. Bence önemli olan nasıl başladığınız değil, nasıl yol aldığınız ve nerede nasıl bitirdiğinizdir. Ben takıma ve arkadaşlarıma güveniyorum. Kısa sürede iyi sonuçlar alıp, ligde daha iyi yerlere geleceğiz.”

Haberin Devamı

KENDİ KALİTEME GÜVENİYOR VE İNANIYORUM

“Kendi performansı değerlendirmek gerekirse, mücadeleye hazır görüyorum. Bu ligde daha önce de oynadım. Kendi kaliteme güveniyor ve inanıyorum. İlk 3 maçta ritmimi bulmam biraz zaman aldı ancak şu an çok iyiyim. Kendimi, bundan sonra her maça yüzde yüz hazırlayacağım. Ankaragücü taraftarı her zaman özeldir. Onlar buraya gelişimde beni çok iyi karşıladı. Taraftarlarımız bu kulübün kalbidir. Bizi her hafta hem deplasmanda hem Ankara’da hep desteklediler. Skor ne olursa olsun yanımızdalar. Onlarla bu sezon başarılarımızı beraber kutlamak istiyorum.”

Pozitif düşünce sahaya yansıyacak

 YILDIZ KALECİYE İSPANYOL TAKİBİ

Haberin Devamı

Ankaragücü U-12 takımının kalecisi Oğuz Cenk Lama’yı, Barcelona’nın pilot takımının yakından takip ettiği ve oyuncu ile babası Cenk Lama’yı, İspanya’ya davet ettiği öğrenildi. İlgili davetin, kulüp tarafından 13 Eylül tarihinde yapıldığı ifade edildi.Oğuz Cenk Lama, geçen sezon Temmuz ayında yapılan, yaş grupları turnuvasında, 12 yaş kategorisinde Ankara birincisi olanAnkaragücü takımının kalesinde görev almıştı. Bundan sonraki süreç, Ankaragücü kulübü ve oyuncunun ailesinin izleyeceği rotaya göre şekillenecek.

SİVAS MAÇININ HAKEMİ SARPER BARIŞ SAKA

Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasında görev alacak hakemler açıklandı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) 18 Eylül Pazar günü, Eryaman Stadı’nda oynanacak olan MKE Ankaragücü - Demir Grup Sivasspor maçında, Antalya Bölgesi hakemi Sarper Barış Saka’yı görevlendirdi.Spor Toto 1. Lig’in 6. haftasında, 17 Eylül Cumartesi günü oynanacak olan Keçiörengücü-Erzurumspor FK müsabakasını Caner Ak, aynı gün oynanacak Denizlispor-Gençlerbirliği karşılaşmasını ise Tarık Güldal yönetecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!