Potanın perileri Başkenti coşturacak

Güncelleme Tarihi:

Potanın perileri Başkenti coşturacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2020 01:09

Tescil edilen sezonda, hedeflerinin uzağında kalan kırmızı-mavililer, basketbol milli takımı oyuncularından, Işıl Alben, Tilbe Şenyürek, Bahar Çağlar ve Ayşe Cora’yı kadrosuna kattı.

Haberin Devamı

Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin Başkent temsilcilerinden Botaş, yeni sezona güçlü bir kadro ile ilgili girme çalışmalarında hızlı adımlar attı. Koronavirüs salgını nedeni ile Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Mayıs ayında tescil edilen ligde 12. sırada bulunan ve sezondaki hedeflerinin uzağında kalan kırmızı-mavililer, transfer döneminde şu ana kadar önemli mesafe aldı.
Kırmızı-lacivertliler, Galatasaray ve Kadınlar Basketbol Milli Takımının kaptanı Işıl Alben ile başlayan transfer harekatında, yine Galatasaray’dan Tilbe Şenyürek, Beşiktaş’tan Bahar Çağlar ve Fenerbahçe’den Ayşe Cora ile anlaştı. 4 oyuncu da Basketbol Kadın Milli Takımında görev yapıyor.
Işıl Alben ile Tilbe Şenyürek, sarı-kırmızılı kulüple sözleşmeleri devam ederken, ücretimde indirime gitmelerine rağmen Mayıs ayının sonunda, kulüple ilişkileri kesilmişti.
Basketbola 8 yaşında başlayan Tilbe Şenyürek, 14 yıl boyunca aralıksız Botaş forması giydikten sonra, Galatasaraya transfer olmuştu. Tilbe, yeniden basketbola başladığı Botaş Spor Kulübüne geri dönmenin mutluluğunu yaşadığını aktardı. Kadın Basketbol Milli Takım kaptanı Işıl Alben de profesyonel sporculuk kariyerine Botaş’ta başlamış ve ardından büyük başarılar elde ettiği Galatasaray’a transfer olmuştu.

Potanın perileri Başkenti coşturacak


GÜZEL ANILAR İÇİN YENİ SAYFA

Kadın Basketbol Milli Takım oyuncularından Bahar Çağlar, genç oyuncularla yoluna devam etme kararı alan Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra, yeni sezonda yeni ve güzel anılar biriktirmeyi hedeflediğini belirtip, “Yeni heyecanlar yaşamak için Botaş’ın içinde olmaktan ayrı bir mutluluk duyuyorum” ifadelerini kullandı.
4 sezon formasını giydiği Fenerbahçe’den ayrılan 27 yaşındaki milli basketbolcu Ayşe Cora da yeni sezonda Botaş forması giyecek. Cora, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Yeni sezon için BOTAŞ ile anlaşma sağladım. Herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
Botaş, geride kalan FIBA Avrupa Kupası’nda mücadele etmiş ve play-off turuna yükselmeyi başarmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!