Polise özel sanal platform

Güncelleme Tarihi:

Polise özel sanal platform
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2012 18:01

Almanya ve Hollanda’da gerçek vaka analizlerinde kullanılan sanal eğitim projesi, Ankara polisine tanıtıldı.

Haberin Devamı

ALMANYA ve Hollanda’da kullanılan sanal eğitim projesi, Ankara polisine tanıtıldı. Proje uygulamaya alınırsa, polis gerçek vaka analizleri üzerinden eğitim alabilecek ve karşı karşıya kaldıkları durumları paylaşabilecekleri sanal bir platforma kavuşmuş olacak.
Devlet Planlama Teşkilatı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca uygulamasına geçilen “Toplum Destekli Polisliğin Sanal Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması” projesinin tanıtım turu dün yapılan kapanış programıyla sona erdi. Maltepe’deki bir otelde düzenlenen toplantıya Ankara Emniyet Müdürü yardımcılarından Asayiş Şubesi’nden sorumlu Müdür Yardımcısı Oktay Keskin, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nden Sorumlu Müdür Yardımcısı Hamdi Selçuk, Terörle Mücadele Şubesi’nden Sorumlu Müdür Yardımcısı Ümit Yurdakul ve şube müdürleri katıldı.

Haberin Devamı

Müdürler bilgi aldı

Bremen Kamu Yönetimi Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Arthur Hartmann, Köln Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Karl Steffens ve Hollanda Proje Danışmanlığı ve Eğitim Grubu Genel Müdürü Ton Knobbout projenin uygulanabilirliği hakkında toplum destekli polise bilgi verdi. Bu projeyle polisin eğitim standartlarının artacağını düşündüklerini belirten Oktay Keskin şöyle konuştu:

Avrupa polisi bizi örnek alacak

“Suçların önlenmesine karşı alınacak tedbirler ile ilgili toplumu bilgilendiren bir polis kimliği hedefliyoruz. Geliştirilen proje bu kapsamda Türk polisinin gelişim kaydetmesini sağlayacak. İnanıyorum ki birçok Avrupa ülkesinin polisi bizi örnek alacak. Toplumu bilgilendiren, suçların önlenmesinde toplumun tam katkısını sağlamaya çalışan ve suçla mücadelede çevresindeki olaylara karşı sosyal farkındalığı olan bir polislik hedefleyen teşkilatımız, sanal eğitim projesiyle de bu hedefine bir adım daha yaklaşmış olacak.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!