Polatlı hububatta İKB ülkelerine model oluyor

Güncelleme Tarihi:

Polatlı hububatta İKB ülkelerine model oluyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2011 00:00

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile İslam Kalkınma Bankası (İKB) üyesi ülkelerin katıldığı iki gün süreli “Etkin Ticaret Borsaları Kurulması” konulu toplantı sona erdi.

TOBB binasında yapılan toplantıda, Türkiye’deki hububat borsacılığı ve ilk lisanslı depoculuk sisteminin bulunduğu Polatlı, İKB üyesi ülkelere örnek oldu. Toplantının ikinci gününde Polatlı Ticaret Borsası’nı ziyaret eden Mısır Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyon Başkanı Ahmed Al Wakil, “Birlikte borsacılık sektöründe çalışabiliriz” dedi.
Toplantının ilk bölümünde açılış konuşmasını TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptı. Dünya gıda güvenliğine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin ilk lisanslı depoculuk sistemini Polatlı’ya kurduklarını ve önümüzdeki yıllarda bunu Türkiye’nin tüm bölgelerinde yaygınlaştıracaklarını vurguladı.

Ticaret Borsası model oldu

TOPLANTIYA Mısır, Endonezya, Malezya, Malavi, Nijerya, Pakistan, Güney Afrika, Sudan, Birleşik Arap Emirlikleri, Uganda ve Zimbabve temsilcileri katıldı. İKB üyesi ülkelere Türkiye’deki ticaret borsaları anlatılırken Polatlı Ticaret Borsası model olarak sunuldu ve Polatlı’da kurulu olan Türkiye’nin ilk lisanslı depoculuk tesisleri anlatıldı. Borsa Başkanı ve Lisanslı Depoculuk Başkanı Yahya Toplu, kuruluşun süreci hakkında konuk heyeti bilgilendirdi. Uluslararası borsacılık konferansında Polatlı’daki hububat borsası ve lisanslı depoculuk model olarak ele alındıktan sonra, konuk Mısır heyeti Polatlı Ticaret Borsası’nı ziyaret etti. Ticaret Borsası Başkanı Yahya Toplu tarafından karşılanan heyet, hububat satış salonunda işlemleri inceledi ve laboratuar bölümünden bilgiler aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!