Pokemon şarjı yedi

Güncelleme Tarihi:

Pokemon şarjı yedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2016 15:28

Dünyada, kısa sürede milyonları peşine düşüren akıllı telefon oyunu ‘Pokemon Go’ Başkentli gençleri de sokağa döktü. Kızılay’da toplanıp, saatlerce Pokemon avlayan gençler, “Şarjımız çabuk bitiyor. Başkan Melih Gökçek bize şarj istasyonu yapsın” diyor.

Haberin Devamı

Popüler çizgi film Pokemon’dan yola çıkılarak, akıllı telefon oyununa döndürülen ‘Pokemon Go’ çılgınlığı, Başkent’e de sıçradı. Başkentli bir grup genç, sosyal medya üzerinden örgütlenerek her gün Kızılay’da bir araya geliyor. Sanal Pokemonları telefonlarının kameraları aracılığıyla hayatın içinde gibi görüp, onları yakalamaya çalışan gençler, Güvenpark başta olmak üzere Yüksel Caddesi, Konur Sokak gibi farklı yerleri gezerek avlanıyor. Akşam saatlerinde sayıları artan oyuncular telefona odaklandıkları için zaman zaman kazalar da yaşıyorlar. Pokemonları yakalamak için sürekli hareket eden gençler yorulduklarında ise kaldırımlarda oturarak avlanmaya devam ediyor. 

ŞARJIMIZ ÇABUK BİTİYOR

Pokemon Go’ oyununun ardından gençlerden ilginç talepler de gelmeye başladı. En büyük problemlerinin telefonların şarj sorunu olduğunu söyleyen Pokemon avcıları, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten şarj istasyonu istiyor. Güvenpark’taki bir genç, “2 saattir buradayım, yüzde 55 şarjım hemen bitti. Şarjımız çabuk bitiyor. Başkan Gökçek bize şarj istasyonu yapsın. Şarj imkanımız olursa gece de oyuna devam ederiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!