Güncelleme Tarihi:
Başkentin başarılı motosikletçisi Nazlıcan Bilim, çocukluk aşkı motosiklet sporunda 5 yıldır Türkiye şampiyonlukları yaşıyor. Pistlerde Nazlıcan Yurdakul olarak bilindiğini ancak 3 ay önce evlendikten sonra soyadını “Bilim” olarak değiştirdiğini belirten başarılı sporcu, “Kadınlarımız, motosiklet için çevreden duydukları nedeniyle korkuyorlar. Motosiklet benim için çocukluğumdan bu yana bir aşktı” dedi. Kick boks ve muay thai sporcusu da olduğunu dile getiren 27 yaşındaki Nazlıcan, şunları söyledi: “Kadınlara, ‘Bu işi yapın. Uzaktan duymayın, uzakta kalmayın’ diyorum. Kadın arkadaşlarımın her türlü spor konusunda adım atmalarını istiyorum. Yarışmasalar bile tecrübe edinmiş olurlar. Motosiklet sporuyla yaklaşık 7 yıldır aktif olarak ilgileniyorum. Bu işin yaşı yok. Sağlık, yaşım elverdiği sürece binmek istiyorum. Eğer Allah nasip eder ve çocuğum da olursa motosiklet için adım atmasını istiyorum.”
BU İŞİN KADINI ERKEĞİ OLMAZ
“Motosiklete binmenin kadını veya erkeği olmaz” diyen Nazlıcan Bilim, şöyle konuştu: “Branşın kadınlar için ağır bir yönü yok. 2016’daki Türkiye Şampiyonası’na kadınlar katılmadığı için erkekler arasında yarıştım ve final yaptım. Çok gurur vericiydi. 2015’te düzenlenen kadınlar arasındaki Türkiye şampiyonasında birinci oldum. Türkiye şampiyonaları yıl içinde 6 veya 7 ayaktan oluşuyor. 2016’daki yarışa kadınlar gelmeyince kendi kendime ‘benim burada yarışmam lazım’ dedim. Federasyondan görüş aldım ve kararım kesinleşti. Hiçbir şekilde erkekler arasında derece yapacağımı düşünmüyordum. Kendimi denemek amaçlı yarışmayı düşündüm. Dereceler iyi olunca kendimi daha iyi hissetmeye başladım. Erkekler arasında Türkiye şampiyonu olmak benim için gurur verici. Beni örnek alan çok. Bu yola baş koyduğumda böyle olumlu tepki alacağımı düşünmemiştim. Çok şükür başarılı çıktık.”
KADINLARI AYIRT EDİYORLAR
“Motosiklet, benim için; özgürlük, heyecan, mutluluk, adrenalin ve yaşam tarzı. Dünya çapında başarılı kadınlarımız var ama destek olunmadığı için geride kalıyoruz. Tüm kadınları pistlere davet ediyorum. Kadınları ayırt ediyorlar diye düşünüyorum. Bana da ‘yarışabilirsin ama derece yapamazsın’ dediler. Motosiklete adım attığımda ‘sen kadınsın neden kullanıyorsun, kaza yapacaksın’ dediler. Kaza da yapabilirim. Ben tutunmak istedim. Bu konuda eşim de yardımcı oldu.”