Pippa anısına mobil müze

Güncelleme Tarihi:

Pippa anısına mobil müze
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2008 00:00

Barış mesajı vermek üzere Milano’dan yola çıkan ve otostopla geldiği İstanbul’da tecavüz edilerek öldürülen Pippa Bacca’nın tamamlayamadığı barış yolculuğunu Pippa adına oluşturulacak bir mobil müzede bitirelecek.

Pippa Bacca’nın annesi Elana Manzoni’yi Kültür Bakanlığı Müsteşar Vekili Kemal Fahir Genç ve Müşteşar Yardımcısı Özgür Özarslan karşıladı. Bakan Günay’ın Opera Binası’ndaki makamında gerçekleştirlen görüşmede, anne Manzoni, her şeyden önce bu üzücü olayın akabinde Türk polisinin göstermiş olduğu başarıyı takdirle karşıladığını dile getirdi.

O ölmedi yaşıyor

Anne Manzoni, şu an yapmak istediklerinin, Pippa’nın aslında ölmediğini, kendisini, sanatını, hedeflerini takip ederek geliştirerek, yayarak tüm dünyaya göstermek olduğunu kaydetti. Bu nedenle Pippa’nın yapmak istediği halde ölümü nedeniyle yarım kalan projelerini gerçekleştirebilmek için ailesi olarak Pippa’nın anısına bir mobil müze, hareketli bir müze oluşturmak niyetinde olduklarını belirten anne Manzoni, "Çalışmalarına başladığımız bu mobil müzenin İtalya’dan başlamak üzere bütün dünyada dolaştırmak ve bu şekilde Pippa’nın misyonunu devam ettirmek istiyoruz" diye konuştu. Yapmak istediklerinin sadece Pippa’nın barış yolculuğu ile sınırlı olmayacağına dikkat çekti.

İnsanları seviyoruz

Müsteşar Vekili Kemal Fahir Genç, Genç, "Biz bütün dünya insanlarını seviyoruz. Sınırdaki ülkelerle çok iyi ilişkilerimiz var. Biz Akdeniz insanıyız, sıcakkanlı insanlarız. Böyle kötü olayların bundan sonra olmamasını diliyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!