Piknikçilere yangın uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Piknikçilere yangın uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2009 23:23

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz, piknik yapanların, bölgeden ayrılmadan önce yaktıkları ateşi söndürerek üzerini toprakla kapatmaları gerektiğini söyledi.

Kurutuz, Ankaralıların piknik yapmak için en çok Atatürk Orman Çiftliği, Söğütözü, Gölbaşı, Bayındır Barajı ve Beynam Ormanları’nı tercih ettiğini belirtti. Kurutuz, vatandaşların bu tür yerlerde stresten uzak, hoşça vakit geçirirken dikkatli olmalarını, sigara yakılan kibrit ve sigara izmaritlerini, iyice söndürmeden etrafa atmamalarını istedi.

Piknik yapanların, bölgeden ayrılmadan önce yaktıkları ateşi söndürerek üzerini toprakla kapatmaları gerektiğini bildiren Kurutuz, "Piknik alanında insanları bekleyen gizli bir tehlike var. O da cam ve şişe kırıklarının ortalıkta bırakılmamasıdır. Bunlar, güneşin etkisiyle mercek işlevi görerek, otların tutuşmasına yol açabilir" diye konuştu.

Sincan, Etimesgut ve Batıkent bölgelerinde tarım alanları bulunduğunu anımsatan Kurutuz, ekili araziye sönmemiş kibrit veya sigara izmariti atılması sonucunda geçtiğimiz haftalarda ot yangınları çıktığını belirtti.

Başkentte kış mevsiminde günde ortalama 6-8 olan yangın sayısının, yazın 35’e kadar yükseldiğini ifade eden Kurutuz,

tatile çıkacaklara "elektrikli veya elektronik aletlerin fişlerini prizde takılı unutmayın, doğal gazı ana vanadan kapatın, tüplerinizi kontrol edin" uyarısında bulundu.

Ekili alanlar, ormanlar ve fidanlıklar civarında yaşayan vatandaşların da yangınlara karşı dikkatli olmasını isteyen Kurutuz, kuruluşlar ile piknik alanı işleten kişilerin, mülkiyetine veya kullanım hakkına sahip oldukları yeşil alanlarda yangın tehlikesine karşı gerekli önlemleri almaya çağırdı.

Bu tür alanlarda, görevli sayısının artırılmasının, giriş ve çıkışların kontrollü olarak tek kapıdan yapılmasının yararlı olacağını kaydeden Kurutuz, gözetleme kulesi kurularak yangının çıkış noktasında belirlenmesini ve itfaiyenin yangına anında müdahalesine yardımcı olunmasını istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!