Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2007 00:00
Kendilerine pide ziyafeti çekerken kafalarına pideci açmayı koyan üç arkadaşın macerası, Ankara’nın prestijli bölgesi Bilkent’te açtıkları Sampi şubesi ile sonlandı. Törehan Dönmez, Recep Koç ve Eren Deyiş’in hayallerinden gerçeğe dönen dükkanları, ilk günden ilgi gördü.
Üniversite öğrencisi üç arkadaş, yedikleri pidenin lezpide yerken pideci açtılar. Üniversitede okuyan ve birkaç yıldır iş kurma planı yapan Törehan Dönmez, Recep
Koç ve Eren Deyiş, Samsun Pidesi yerken ve yine iş konuşurken yedikleri pidenin lezzetiyle pideci dükkanı açmayı kararlaştırdılar.
FİKİR PİDE YERKEN OLUŞTUÜç arkadaştan Bilkent Üniversitesi İşletme Bilgi Yönetimi bölümünde okuyan Törehan Dönmez, birlikte bir iş kurmak için sürekli konuştuklarını belirterek, şunları söyledi:
"Arkadaşlarla iş alanını gıda üzerine belirledik. Gıdada ise ne üzerine iş yeri açmamız gerektiğini kararlaştıramadık. Biz biraraya geldiğimiz zaman sürekli Sampi pidesi yemeye gideriz. Yine bir gün Sampi yerken, bu fikir oluştu ve Sampi’nin şubesini açmak istedik. Gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra Sampi’yi açtık."
BİLKENT’TE SAMPİ TADIPide dükkanı açma kararı oluştuktan sonra, işyerini nereye kuracakları konusunda kafa yorduklarını ifade eden Bilkent Üniversitesi İşletme bölümünde okuyan Recep Koç da, şöyle konuştu:
"Ankara’da araştırma yaptık, Bilkent’te Sampi tadı eksikliği vardı, biz de Bilkent’i Sampi tadıyla tanıştırmak ve bu tadı sürekli sunmak istedik. Bilkentliler de bu tadı sevdiler, burayı açalı 10 gün oldu ve dükkana gelen müşteri haricinde 500 farklı adresten de sipariş geldi, yabancı müşterilerimiz de sürekli sipariş istiyor."
GENÇ GİRİŞİMCİLERGenç yaşta işyeri açtıklarını belirten Gazi Üniversitesi İktisat bölümünde okuyan Eren Deyiş, ise düşüncelerini şöyle anlattı:
"Biz ticarete atılmayı birkaç yıldır düşünüyorduk ve bu düşüncemizi hayata geçirdik. Yaşımız genç, bu işi başarabileceğimizi düşünenlerin yanında başaramayacağımızı düşünenler de vardı. Fakat biz genç girişimciler olarak bu işi başardığımıza inanıyoruz. Bizim gibi genç arkadaşlar da eğer bu tarz düşünceleri varsa, fazla zaman kaybetmesinler ve hayallerini gerçekleştirmek için adım atsınlar. Çünkü çevrelerinden gerekli desteği göreceklerdir, başaracaklardır."
İKİNCİ HEDEF YURTDIŞI
Genç girişimciler, ikinci hedeflerinin ise Sampi’yi yurtdışında da yabancılara tanıtmak olduğunu anlatarak, "Yıllardır İtalyanlar bize pizzayı sevdirip yedirdiler, biz de Sampi’yi İtalyanlara sunacağız, bu tadı onlara sevdireceğiz" dediler.
Samsunlu ustalardan 44 çeşitSAMPİ Bilkent’te Samsunlu Ekrem ve Erhan ustalar günlük taze et ve malzemelerden açık ve kapalı olmak üzere 44 çeşit pideyi Bilkentlilerin beğenisine sunuyor. Kıymalı, Kuşbaşılı, Pastırmalı, Mantarlı, Kavurmalı, Yağlı Yumurtalı çeşitler ile et yemeyenlere özel sebzeli pideler de yapılıyor. Sampi Bilkent sabah saat 11:00 ile akşam 23:30 arasında Bilkentlileri bekliyor.