Perde 1,2 milyon çocuk için açıldı

Güncelleme Tarihi:

Perde 1,2 milyon çocuk için açıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 14:18

Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları’nın sahneye koyduğu birbirinden farklı çocuk oyunlarını, 1994 yılından bugüne kadar 1 milyon 200 bin çocuk izledi.

Haberin Devamı

Başkent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler, sanat sevgisinin çocuk yaşlarda edinilmesi gereken bir alışkanlık olması gerektiğini belirterek, her sezon mutlaka iki farklı çocuk oyununa yer verdiklerini söyledi. İkiler, "Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 1994 yılında başladığımız sanat yolculuğumuzun bir yanında her zaman çocuklarımız oldu. Bir yandan çocuklarımıza tiyatroyu sevdirecek birbirinden eğlenceli ve eğitici oyunları sahnelerken diğer yandan da geleneksel tiyatromuzun en güzel örneklerini günümüze taşıyarak, çocuklarımızın geçmişle gelecek arasında bağ kurmalarını sağladık" dedi.

60 FARKLI OYUN

22 yıllık süre zarfında bugüne kadar 60 farklı çocuk oyunu ile kukla tiyatrosundan oyunların sergilendiğini ifade eden İkiler, şunları söyledi: "Kreş, ilk ve orta okullardan gelen talepler doğrultusunda kapalı gişe oynadığımız çocuk oyunlarımızla, salonlarda 800 bin minik seyirciye ulaştık. Ayrıca yaz aylarında açık hava tiyatroları ve mahalle gösterileriyle Başkentli miniklerin ayağına tiyatroyu götürdük. Bu gösterileri de yaklaşık 400 bin minik seyircimiz izlemiş oldu."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!