İpek ARIOĞUL
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2007 00:00
İtalyan ve Amerikan mutfaklarından örnekler sunan, kısa sürede Ankara’nın en beğenilen mekanlarından biri haline gelen PepperMill, üç şube daha açarak restoran sayısını beşe çıkarmaya hazırlanıyor.
ADINI İngilizce "baharat değirmeni"nden alan, makarnaları, wrap’leri sandviçleri, salataları ve tatlılarıyla zengin bir mönüye sahip olan, büyük porsiyonları ve uygun fiyatlarıyla dikkat çeken PepperMill, Emek 4. Cadde ve Ümitköy Tansaş Plaza’dan sonra üç yeni şube daha açmaya hazırlanıyor. Imatti, Cozy ve Buenos Aires gibi Arjantin Caddesi’nin birbirinden şık mekanlarının baş aşçısı, Ankara’nın ünlü şeflerinden Ali Açıkgül ile yola çıkan, baş aşçı Sezgin Çınar ile yoluna devam eden PepperMill, kalitesi ve titiz hizmet anlayışıyla gerek Çayyolu, gerekse Emek’te kısa zamanda müdavimler edinen bir mekan.
MODERN VE ÖZGÜN DEKORASYON İstanbul’la kıyaslandığında mekan konusunda daha konservatif sayılan Ankara’da ultra-modern ve özgün dekorasyonuyla fark yaratan PepperMill’de lambalardan masalara kadar her ayrıntı Omni Mimarlık’tan Cüneyt Onur’un imzasını taşıyor. Churchill marka tabakları, yarı-açık mutfağı, Cumartesi akşamları canlı müzik yapan trio’suyla lezzet avcılarının vazgeçilmez mekanlarından biri haline gelen PepperMill, Şili’den California’ya zengin bir coğrafyadan şaraplar sunuyor misafirlerine. Limonata ve Mojito’suyla iddialı olan PepperMill’in en beğenilen yemekleri arasında ince İtalyan pizzaları; Luisiana hot chili soslu tavuk kanadı; köz biberli, domatesli Minestrone Çorbası; Fettucini Alfredo; Bonfile Fontine; lazanya; Bresaola (buffalo fümesi) ve tatlı olarak da panna cotta’sı yer alıyor. Ankara’daki brunch çılgınlığının parçası olmak istemeyen PepperMill, pazarları ev yapımı reçelden peynire, kızarmış ekmek çeşitlerinden nutella’ya zengin bir malzeme listesinin bulunduğu "kahvaltı tepsisi"yle hizmet veriyor.