Pekmezle susamın aşkı

Güncelleme Tarihi:

Pekmezle susamın aşkı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2024 15:02

Seveni her şeyden çok sever Ankara’yı. Kuğulu Parkı’nı, Seğmenler’i, Cebeci’ den Kızılay’a yürüyüşlerini. Ankara Kalesi’ni, Ulus’u, Kızılay’ı... Ankara için ‘bürokrasinin grisi çökmüş şehrin üstüne’ denir. Ama Ankara simidi denildiğinde akan sular durur.

Haberin Devamı

Herkesin Ankara’ya gelip de hemfikir olduğu tek noktadır belki de Ankara simidi. Ankara’daki her köşe başında karşılaşabilirsiniz Ankara simidiyle. Kimi zaman işe giderken köşe başında, kimi zaman okul kantininde, kimi zaman sabah uyanıp da balkonunuza çıktığınızda “Taze gevrek simittt” diye bağıran bir seyyar simitçinin tablasında… Mayalı hamuru, pişirilmeden önce üzerine sürülen sıcak pekmezden aldığı rengi, pekmeze bulanmış ayrı bir tattaki susamı, metrelerce öteden iştah açan kokusu, gevrek kıvamıyla sizi bekler. Sıcaklığıyla ve kokusuyla sizi kendinize getirir, açlığınızı giderir. Sadece sabahları mı? Her öğün de vardır aslında. Kimi zaman ayranla kimi zaman da çayla müthiş ikilidir. Hafta sonu evde aile ile yapılan kahvaltının baş tacıdır Ankara simidi. Hiçbir şehrin simidi, Ankara simidine benzemez. İsimler değişir belki ama Ankara simidinin tadı tektir. Dikmen’de 35 yıldır bu işi yapan Haydar Şimşek ustanın dört saat boyunca misafiri oldum. Haydar Usta’nın simit mesaisini ve pekmez ile susamın aşkını fotoğrafladım. ‘Konuşan Fotoğraflar’da bu kez Ankara simidi var..

Haberin Devamı

Pekmezle susamın aşkı

Pekmezle susamın aşkı

Pekmezle susamın aşkı

Pekmezle susamın aşkı

Pekmezle susamın aşkı

Pekmezle susamın aşkı

BAKMADAN GEÇME!