Pekinel kardeşlere altın madalya

Güncelleme Tarihi:

Pekinel kardeşlere altın madalya
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2019 09:41

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nca ‘2019 Yılı Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası’, dünyaca ünlü piyanistler Güher ve Süher Pekinel kardeşlere verildi.

Haberin Devamı

MEB Şura Salonu’nda düzenlenen törende, Güher ve Süher Pekinel kardeşlere ödüllerini, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Başkanı Ali Başman ve Başkan Yardımcısı Murat Başman takdim etti. Ali Başman, Pekinel kardeşlerin, dünyada piyano yorumculuğuna katkıları, farklı tarzda topluluklarla işbirliklerini de kapsayan başarılı kariyerleri, evrensel müzik repertuarına katılmış yeni eser seslendirmekteki öncülükleri, yetenekli genç Türk müzisyenlerinin yurtiçi ve yurtdışında eğitim ve kariyer çalışmalarını desteklemeleri nedeniyle bu ödüle layık görüldüğünü belirtti.

Pekinel kardeşlere altın madalya


MÜZİK EVRENSEL BİR DİL

Süher Pekinel, “Müzik din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı yapmaksızın tüm insanlarda aynı etkiyi yaratan evrensel bir dil. Bu doğrultuda ülkemizde bize takdim edilen bu madalya, bizler için duygu bütünlüğüyle büyük bir anlam teşkil ediyor” dedi. Güher Pekinel de, “Müzik yaşamımız boyunca meslek hayatımızda attığımız adımların, bize sağlanan imkanları başkalarına da sunmak için gerçekleştirdiğimiz girişimlerin takdir edilmesi ve yansımaları bizler için büyük anlam ifade ediyor” diye konuştu. Törene, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezen ile milletvekilleri ve sanatseverler katıldı.

Pekinel kardeşlere altın madalya


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!