Parklara kamera ve acil yardım butonu

Güncelleme Tarihi:

Parklara kamera ve acil yardım butonu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2017 14:07

Büyükşehir Belediye Meclisi Çocuk Hakları ve Etkinlikleri Komisyonu, Büyükşehir Belediyesi’ne ait parklara ‘kamera ve acil yardım butonu’ konulması yönünde görüş belirtti. Kamera ve acil yardım butonlarının çocuk istismarı ve tacizini önlemenin yanında diğer asayiş olaylarına yönelik tedbirlerde de fayda sağlayacağı kaydedildi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Meclisi Çocuk Hakları ve Etkinlikleri Komisyonu, Büyükşehir Belediyesi’ne ait park, yeşil alan ve oyun alanlarında yaşanabilecek olumsuz olayların önüne geçilmesiyle ilgili önemli bir adım attı. Parklarda güvenliğin sağlanması amacıyla kamera yerleştirilmesine yönelik geçen ay verilen önergeyi inceleyen komisyon, bu öneriye ek olarak parklara acil yardım butonunu da ekledi.
Konuya ilişkin Meclis’e sunulan komisyon raporunda, kamera ve acil yardım butonlarının sadece çocuk istismarı ve tacizini önlemenin yanında diğer olaylara yönelik tedbirlerde de fayda sağlayacağı belirtildi.
Kamera sistemi ve acil yardım butonlarının ilgili kuruluşlardaki sorumlularca gözleneceğinin kaydedildiği raporda, şu tür olayların da önüne geçileceği tespitlerine yer verildi:
* Madde bağımlılarının da anılan yerlerden uzak tutulması
* Çocuklar dışında başka bireylere de cinsel istismar ve sarkıntılığın önlenmesi
* Müstehcenliğe yada fuhuşa yönelik görüntülerin ortadan kaldırılması
* Darp, kavga ve her türlü olayların gözlenmesi ve aydınlatılması
* Hırsızlık, kapkaç gasp türü olayların önlenmesi

Haberin Devamı

HUZUR VE GÜVEN İÇİN

Raporda, “Alınan bu türlü önlemlerin toplumun ortak alanları huzur ve güvenle kullanımında geniş katkı sağlayacağı düşünülerek, halkın kullanımında olan parklar, yeşil alanlar ve oyun alanlarına kamera ve acil yardım butonlarının Büyükşehir Belediyesi’nin bütçe imkânları oranında yapılması komisyonumuzca uygun görülmüştür” denildi.
Konuya ilişkin komisyon raporunun bu haftaki Meclis toplantısında görüşülerek karara bağlanması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!