Park cezasına rekor itiraz

Güncelleme Tarihi:

Park cezasına rekor itiraz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2014 01:26

Ankara Trafik Mahkemelerine en fazla başvurunun "uygunsuz park cezalarına" karşı yapıldığı bildirildi. 2014’ün ilk 10 ayında eline telbiğ ulaşan 10 bin 173 sürücü, mahkeme yoluyla çeşitli trafik cezalarına itiraz etti.

Haberin Devamı

Başkentli sürücülerin Ankara Trafik mahkemelerine yaptığı başvurular arasında ilk sırayı "uygunsuz park cezaları" alıyor. Ankara Trafik Mahkemesi Hakimliği’nden alınan bilgiye göre, 2 Mayıs 2014'e kadar trafik mahkemelerine 10 bin 173 başvuru yapıldığı belirtildi. Başvurular arasında ilk sırada "uygunsuz park cezaları"na karşı yapılan itirazların yer aldığı kaydedildi. Bunu, "ışık ihlali", "hız limitini aşma", "kapasitesinin üzerinde yolcu taşıma" ve "kapasitesinin üzerinde yük taşıma" cezalarına yapılan itirazların izlediği bildirildi. Trafik mahkemelerinde toplam 19 bin 690 dosyanın karar için sıra beklediği belirtildi.

SÜRÜCÜLER VAZGEÇMİYOR

Ankara’da sürücülerin araçlarını, engellilerin kullanımı için yapılan izli yol ve rampaların üzerine park etmeleri önlenemiyor. Trafik ekiplerinin kestiği cezalara karşın sürücüler; yaya kaldırımları, otopark girişleri, engellilerin geçişi için ayrılan bölgeler üzerine araç park etmekten vazgeçmiyor. Trafik uzmanları, yerel yönetimler tarafından işletilen otopark noktalarının azlığı nedeniyle sorunun derinleştiğini belirtiyor. Binalarına ait otoparklara, uygunsuz araç parkları nedeniyle girip çıkmakta güçlük yaşayan vatandaşlar ise kendi önlenmlerini almak zorunda kalıyor.

Haberin Devamı

DEV FOTOĞRAFLI UYARI

Günün her saati trafik yoğunluğunun yaşandığı Tunalı Hilmi Caddesi ve çevresi, park sorununun üst seviyede yaşandığı bölgelerden biri. Caddenin paralelindeki Bülten Sokak’ta yer alan bir apartman, garaj girişine araç park edilmemesi için ilginç bir yöntem kullanıyor. Demir garaj kapısı üzerine yerleştirilen tabela üzerinde, “Hastane, okul vs. hiçbir sebeple garaj girişini kapatmayınız. Aracınız trafikçe çektirilir” ifadesi yer alıyor. Kentin umursamaz sürücülerinin dikkatini çekebilmek için ise daha önce garaj girişine park edip, çekici ile kaldırılan bir otomobilin fotoğrafı da herkesin görebileceği şekilde kapı üzerinde sergileniyor. Bölge sakinleri, fotoğraflı uyarının ardından garaj girişine park eden sürücülerin sayısının ciddi oranda azaldığını belirtiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!