‘Panik Butonu’ yıl sonu devrede

Güncelleme Tarihi:

‘Panik Butonu’ yıl sonu devrede
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2024 15:38

Taksilerde yaşanan olumsuz olaylara karşı yeni bir güvenlik uygulaması olan panik butonu, başkentteki taksilere takılıyor. Şu ana kadar 2 bin 500 taksiye butonların takıldığını belirten Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanvekili Cevdet Kavlak, “Ankara’da en geç yıl sonu itibarıyla 7 bin 701 taksiye kamera ve panik butonu sistemi uygulanmış olur” dedi.

Haberin Devamı

Taksi sürücülerine yönelik saldırılarda yaşanan artış sebebiyle İstanbul’da taksilere ‘panik butonunun’ takılmasının ardından gözler Ankara’daki taksilere de çevrildi. Uygulamanın Ankara’da da hayata geçeceğini ve 2 bin 500 taksiye kamera ve panik butonları takıldığını belirten Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanvekili Cevdet Kavlak, sistemin en geç yıl sonunda hayata geçebileceğini dile getirerek özetle şunları söyledi:

‘Panik Butonu’ yıl sonu devrede

ÜÇ AY ÖNCE ÜCRETSİZ TAKILMAYA BAŞLANDI

“Taksilere yönelik hayata geçirilen uygulama önce haziran ayına sonra ise yıl sonuna uzatıldı. Bu esasında Türkiye genelinde hayata geçirilmesi planlanan bir sistem. Başkentte toplam 7 bin 701 ticari taksimiz var. Bildiğim kadarıyla diğer illerde bu sistem ücretli olarak takılıyor fakat Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ile görüşmelerimiz sonrası kendisinin de esnafımıza bir sözü oldu ve yaklaşık üç ay önce panik butonlarını ücretsiz bir şekilde taksilerimize takmaya başladık. Şu anda 2 bin 500 ticari taksiye kamera ve panik butonunu taktık ama sistem üzerinde çalışmalar devam ediyor yani henüz aktif olarak kullanılmıyor.

Haberin Devamı

‘Panik Butonu’ yıl sonu devrede

HEM ŞOFÖR HEM DE YOLCU ULAŞABİLİYOR

Ankara’da en geç yıl sonu itibarıyla 7 bin 701 taksiye kamera ve panik butonu sistemi uygulanmış olur. Uygulama sayesinde taksicilere yönelik gerçekleşen olaylarda sürücü tarafından panik butonuna basılacak ve emniyet birimlerine, belediyeye, odamıza yaşanan olay ihbar edilmiş olacak. Aynı zamanda yolcu da olası herhangi olumsuz bir durumla karşılaştığında panik butonuna basabilecek. Yani, hem şoförün hem de yolcunun ulaşabileceği noktada araç içerisinde panik butonu olacak ve bu güvence iki taraflı olacak. Öte yandan, herhangi bir tehlike ile karşılaşıldığında taksinin üzerinde taksi S.O.S yazan bir yazı yazıyor biz de Ankara’da ilerleyen günlerde bunu gerçekleştirmek isteriz bu tamamıyla farklı bir sistem, bununla ilgili de çalışmalarımız var.”

Haberin Devamı

‘Panik Butonu’ yıl sonu devrede

DAHA DA GÜVENDE HİSSETTİRECEK

Uygulamanın taksi sürücülerine yönelik saldırılar ve olası olumsuz durumlara karşı önleyici olduğunu söyleyen Kavlak, “Türkiye genelinde taksilerde yaşanan şiddet vakaları ve olumsuz durumlar esnafımızı oldukça tedirgin etmekteydi. Ankara esnafı genellikle yolcuyla birebir karşı karşıya kalacak olumsuz durumlar yaşamıyor, olumsuz durumlarda ise emniyetimiz oldukça titiz çalışmalar yürütüyor. Bu anlamda panik butonu uygulaması hem sürücüyü hem de yolcuyu daha da güvende hissettirecek” dedi.

BAKMADAN GEÇME!