Panelin gündemi çocuk işçiliği

Güncelleme Tarihi:

Panelin gündemi çocuk işçiliği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2012 02:17

KEÇİÖREN Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğiyle Çocuk İşçiliği ve Belediyeler isimli bir panel düzenlendi. Panelde belediyenin çocuk işçiliğine yönelik önleyici ve tedbir çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verildi.

Haberin Devamı

Etkinliğe Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Uluslararası Çalışma Örgütü, Kocaeli ve Hacettepe üniversitelerinden uzman ve akademisyenler ile Ankara’daki belediyelerin temsilcileri katıldı. Güngör, çocuk işçiliği konusunun Keçiören Belediyesi tarafından kendilerine sunulduğunu belirterek “Burada çocuk işçiliği konusunda konunun uzmanları ile birlikte bir yol haritası belirleyeceğiz” dedi.

İyimser bir tablo yok

Ak, çocuk işçiliğinin dünyada var olan önemli bir sorun olduğunu belirterek sorunun çözüm yolları için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. Çocuk işçiliğiyle ilgili yapılan araştırmalarda iyimser bir tablonun olmadığına dikkat çeken Ak, “Bizler sosyal belediyecilik sorumluluğu altında bu konuyu gündeme getirerek, tartışılmasını istedik” dedi.

Haberin Devamı

Katılımcılara bilgi

Panelde çocuk işçiliğiyle ilgili Türkiye Belediyeler Birliği’nden Yasemin Sezgin hukuki dayanak konusunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Lütfiye Karaduman Türkiye’deki mevcut durum konusunda, Uluslararası Çalışma Örgütü’nden Nejat Kocabay dünyadaki mevcut durum konusunda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan Serpil Danışman sokakta çalışan çocuklar konusunda katılımcılara bilgi verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!