Pakistan milli günü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Pakistan milli günü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2018 15:28

Pakistan Milli Günü, Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Muhammed Sirus Seccad Gazi’nin ev sahipliğinde Sheraton Otel’de düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Haberin Devamı

Resepsiyona, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ve Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın yanı sıra Başkent’teki misyon şefleri ve askeri ataşeler katıldı. Etkinlikte konuşan Bakan Canikli, “Pakistan ve Türkiye gerçek anlamda, herhangi bir şartla sınırlandırılmaksızın iki kadim dosttur. Pakistan halkı Türk halkının diğer yarısı, Türk halkı da Pakistan halkının diğer yarısıdır” ifadelerini kullandı.

KALPTEN KALBE

Büyükelçi Sirus Seccad Gazi de, Pakistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerle ilgili olarak, “Bu öyle kalpten kalbe ilişki ki zaman içinde sınırları ve coğrafyaları aştı. İki ülke her zaman birbirinin yanında durmaya ve desteklemeye devam edecektir” dedi. Konuşmaların ardından Prof. Dr. Oya Akgönenç’e, Pakistan-Türkiye ilişkilerine verdiği hizmetlerden dolayı Pakistan’ın prestijli ödülü olan “Tamgha-e-Imtiaz” nişanı sunuldu ve milli gün pastası kesildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!