Özkan’dan ‘Ankara Yazıları’ kitabı

Güncelleme Tarihi:

Özkan’dan ‘Ankara Yazıları’ kitabı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2024 21:23

Mamak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Umut Özkan, Ankara’nın tarihi, kültürü ve şehre dair söyleşilerini “Ankara Yazıları” isimli kitabında bir araya getirdi.

Haberin Devamı

Özkan’ın Hürriyet Ankara’daki yazılarından oluşan 142 sayfalık kitap, Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından basıldı. İçeriğinde Ankara’nın önde gelen isimleriyle yapılan özel söyleşilerin yer aldığını belirten Özkan, kitabıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Kitabım, Ankara’nın tarihi, kültürü, folkloru ve şehre dair birçok konuya değiniyor. Neşet Ertaş’ın belirttiği gibi, bu kitap Ankara’nın evvelini ahirini anlatıyor diyebilirim. Kitabımda, Ankara’nın geçmişini ve bugününü derinlemesine ele aldım. Ankara Valisi Vasip Şahin, UNESCO Türkiye Temsilcisi, Türk Dil Kurumu Başkanı ve Türkiye İnsan Hakları Kurumu Başkanı gibi önemli isimlerle yaptığım söyleşilere yer verdim. Bu söyleşilerin tamamı Ankara üzerine odaklanıyor ve kentin kültürel zenginliklerini farklı perspektiflerden ele alıyor. Kitapta ayrıca, Macaristan Büyükelçisi ile yapılan bir söyleşim de bulunuyor. Bu söyleşi, Ankara’nın uluslararası boyutunu ve şehrin dünya sahnesindeki yerini gözler önüne seriyor.” Daha önce de Söz Uçar, Gün Yüzüne Dökülenler isimli iki kitap kaleme alan Umut Özkan’ın Ankara Yazıları kitabı üçüncü eseri oldu.

Haberin Devamı

Özkan’dan ‘Ankara Yazıları’ kitabı

Umut Özkan, kitabında Ankara Valisi Vasip Şahin ile yaptığı söyleşiye de yer verdi. Özkan, geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiği Vali Vasip Şahin’e kitabını takdim etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!